U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Laurier lusitanica 'Angustifolia' - Small - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei Laurier lusitanica 'Angustifolia' | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Laurier lusitanica 'Angustifolia' - Small - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Laurier lusitanica 'Angustifolia'
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 120 x 90 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Product-serie: Small
Beschrijving

Lei-Prunus lusitanica 'Angustifolia' of Lei-Portugese laurier - Informatie:

Dit is de groenblijvende leiboom in onze Small-serie. De Prunus lusitanica 'Angustifolia' is een fijnbladige variant in de uitgebreide Laurier-familie. Hij groeit stukken minder hard en ruig dan de alom bekende grootbladige Laurieren. Vandaar dat we deze soort gekozen hebben om te gebruiken als leiboom in onze Small-serie. De Portugese laurier laat zich goed snoeien en is daarmee prima geschikt om als leiboom te gebruiken. Daarnaast is deze Leilaurier nog wintergroen ook! Verder valt de rode gloed van de takken en bladstelen op. Dit geeft deze leiboom het gehele jaar door extra kleur. De kleinere leibomen uit de Small-serie komen het beste tot hun recht in bijvoorbeeld de voortuin, om de 'kijk' in het huis weg te nemen, of tegen de schutting. Tegen de schutting breekt het de eentonige afscherming. Met zijn groenblijvende scherm, zorgt de Lei-Laurier lusitanica 'Angustifolia'  ook in de winter voor een groen accent. 

Standplaats:

Plant de Lei-Prunus lusitanica 'Angustifolia' op een zonnige of halfschaduwrijke plaats. Zorg dat de grond vochtig en goed doorlaatbaar is. Hoewel de tuinplant winterhard is, raden we een beschutte standplaats aan.

Snoei en onderhoud:

 

Het scheren van de Lei-Laurier kan het makkelijkst worden vergeleken met het knippen van een haag. Met een snoeischaar of heggenschaar knipt u langs het scherm af. De Lei-Portugese laurier brengt u zo weer terug in model. Bij deze methode knipt u delen van de zijscheuten af. In het vervolg zullen er vanaf de zijscheuten nieuwe scheuten ontwikkelen. Het resultaat is een scherm met steeds meer fijne vertakkingen en dus meer blad, een dichtere leiboom dus. 

Het scheren van een leiboom kan het beste in de maanden juni en juli, snoei bij voorkeur op een bewolkte en koele dag. Dit voorkomt brandschade aan het blad. Met een snoeischaar kunt u gericht snoeien zodat er geen blad- en of vruchtschade optreedt.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

 

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Portugese laurier   klik hier!De Lei-Laurier lusitanica 'Angustifolia' - Small - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei Laurier lusitanica 'Angustifolia' koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.