Menu
Geen producten gevonden

»

Lei-laurier l. 'Brenelia' - Basic - pakket 2 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Nederlandse naam: Portugese laurier
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Decoratieve vrucht: Nee
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Keuze afhankelijk
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 cm
Te overbruggen afstand minimaal: 360 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 420 cm
Product-serie: Basic

Lei-Prunus lusitanica 'Brenelia' of Lei-Portugese laurier - Informatie:

Deze Portugese laurier als leiboom is een groenblijvende leiboom. De bladeren van deze laurierboom zijn wat kleiner dan bij de 'Novita' en 'Caucasica'. De variëteit Brenelia heeft ten opzichte van de 'Angustifolia' een meer gegolfde bladrand. Bovendien hebben de bladstelen vooral in de wintermaanden een rodere kleur. Het blad is donkergroen van kleur en glanst aan de bovenzijde. Deze boom is goed te snoeien en daardoor goed geschikt als leiboom. Deze leiboom uit de Basic-serie heeft een rekgrootte van 180 x 110 cm. De stamhoogte is afhankelijk van uw keuze uit de beschikbare voorraad.

Het beste groeit de Portugese laurier op een enigszins beschutte standplaats uit de (oosten)wind. Bij zeer strenge vorst (-15 graden Celsius) zijn de bladeren en de jonge stengels gevoelig voor bevriezing.

 

Standplaats:

De Portugese laurier staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Teveel kalk in de bodem verdraagt deze tuinplant slecht. Op kleigrond kunt u beter kiezen voor een van onze andere leiboomsoorten.

 

Snoei en onderhoud:

De portugese laurier kunt u het beste 1 of 2 maal per jaar snoeien zodat hij mooi in vorm blijft en mooi dicht groeit. U kunt de boom het beste snoeien met een heggenschaar. Aangeraden snoeiperiodes zijn eind juni/begin juli en aan het einde van de winter. In theorie is het echter mogelijk deze boomsoort het hele jaar door te snoeien indien dit nodig is.

Bij het aanplanten raden wij aan aanplantgrond te gebruiken. Deze grond vermengt u met de bestaande aarde in het plantgat alvorens u de kluit van de boom in de aarde plaatst.

Na het aangroeien kunt u tijdens de groeimaanden (tussen april en september) wat extra mest geven in de vorm van een organische mestkorrel. Dit kunt u doen met een koemest of bijvoorbeeld Culterra.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Portugese laurier  klik hier!De Lei-laurier l. 'Brenelia' - Basic - pakket 2 stuks + EXTRA'S! | Portugese laurier koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.