» Lei-Linde - Small - individueel geen extra's

Lei-Linde - Small - individueel geen extra's

Product informatie

Nederlandse naam: Lei Linde
Bloeitijd: Juli - Augustus
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 120 x 90 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Product-serie: Small

Lei-Tilia europea 'Pallida' of Lei-Linde - Informatie:

De Lei-Linde is natuurlijk dé klassieker onder de leibomen. Van oudsher wordt deze boomsoort al gebruikt voor het maken van leibomen. Vanwege het zachte en zeer buigzame hout én de snelle groei, is lang geleden al voor de Linde gekozen. Daarnaast verdragen Lindebomen snoei ook nog eens heel erg goed. Daarmee maakt het dat de Lei-Linde een hele goede keuze is als leiboom. Of het ook de beste is, dat hangt van de standplaats af. In de voortuin, of langs de schutting is het een perfecte soort. Dichterbij het terras of langs de inrit zijn er betere keuzes. 

 

Standplaats:

De kleinere leibomen uit de Small-serie komen het beste tot hun recht in bijvoorbeeld de voortuin, om de 'kijk' in het huis weg te nemen, of tegen de schutting. De leibomen zijn prima los van elkaar te planten waardoor ze het zich 'breken'. Deze Lei Linde heeft een dichte takkenstructuur, en groeit goed en snel dicht. De vertakkingen zorgen er in de winter voor, dat het vrije zicht enigszins wordt gebroken. Wanneer hij knotsgewijs gesnoeid wordt, krijgt u een meer open structuur. De rekken van een leiboom uit de Small-serie zijn goed te koppelen met een extra set bamboestokken. Op die manier kunt u de leibomen in een rij planten en naar elkaar toe laten groeien. Voor twee leibomen uit de Small-serie heeft u één set bamboestokken nodig. Deze vindt u hier

 

Snoei en onderhoud:

De Lei-Tilia europaea 'Pallida' kan last hebben van luizen in de boom. Deze luizen kunnen de plakkerige afscheiding veroorzaken die u liever niet op de terrastegels of autolak terugziet. Op een andere plek wegen de al eerder genoemde voordelen zeker op tegen dit (kleine) nadeel van de Lei-Linde. Door zijn snelle groei is een lelijke muur snel bedekt en door zijn goed en makkelijk te knippen twijgen is snoeien een koud kunstje. Knotsgewijs snoeien, geeft in de winter een mooi authentiek beeld aan de Leilinde. 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie! 

 

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Linde klik hier!De Lei-Linde - Small - individueel geen extra's | Lei Linde koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.