U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Parrotia - Basic - pakket 4 stuks + EXTRA'S! | Lei Perzisch ijzerhout | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Parrotia - Basic - pakket 4 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Perzisch ijzerhout
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Afmetingen rek (b x h): 180 cm x 110 cm
Totale hoogte leiboom: 290 cm
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 720 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 900 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Parrotia persica of Lei-Vlamboom - Informatie:

De Parrotia persica dankt zijn Nederlandse naam Vlamboom aan de opvallende herfstverkleuring. Deze verkleuring begint al in de zomer. De eerste bladeren van de Leiparrotia krijgen dan al een brons-rode blos. In het najaar verkleurt al het blad van diepgeel tot oranjerood, afhankelijk van de standplaats en het weer. Deze Lei-Vlamboom groeit goed dicht en is, ondanks dat hij niet wintergroen is, uitermate geschikt voor privacy doeleinden. Het blad lijkt wat op dat van de Gewone beuk. Laat in de winter (februari) verschijnen er soms roodgekleurde bloemetjes op de kale takken. Bij zonnig weer vallen deze het meeste op. Aan deze bloesem is de verwantschap met de Toverhazelaar goed te zien. De bloemen van deze twee soorten lijken namelijk op elkaar. Zowel de vlamboom als de toverhazelaar behoren namelijk tot de familie van Hamamelidaceae. Deze boom wordt in Nederland ook wel Perzisch ijzerhout genoemd. Hieraan is dan weer de herkomst van deze boom af te lezen; inderdaad, Perzië (Het vroegere Perzische rijk, nu beter kent als Iran).

 

Standplaats:

Parrotia persica houdt van halfschaduw met het liefst een plekje in de ochtendzon, met een bodem die voldoende vocht bevat. Het liefst staat de leivlamboom niet in de volle wind. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kunt u de Leivlamboom in de zomer en eventueel nog een keer in de winter doen. In de zomer worden de jonge scheuten van de Leivlamboom weggehaald. In de winter kunt u de takkenstructuur van de Lei-Parrotia zo nodig op orde brengen. Op den duur ontstaat een steeds dichter takkenwerk en groeit de leiboom goed dicht. De Lei-Parrotia persica is niet gevoelig voor ziekten. 

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Parrotia klik hier! De Lei-Parrotia - Basic - pakket 4 stuks + EXTRA'S! | Lei Perzisch ijzerhout koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.