Lei-Plataan Basic - Pakket 2 stuks + Extra's!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Plataan
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm
Geleverde stam hoogte: 190 cm
Afmetingen rek (b x h): 180 x 110 cm
Totale hoogte leiboom: 300 cm
Maximale tussenruimte: 90 cm
Te overbruggen afstand minimaal: 360 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 450 cm
Product-serie: Basic
Beschrijving

Lei-Platanus hispanica of Lei-Plataan Basic- Informatie: 

De Lei-Plataan is samen met de Linde een klassieker onder de leibomen. Met zijn geweldige groeikracht en grote bladeren is er snel veel privacy geschapen in uw tuin. De Leiplataan is een gezonde boom die amper eisen stelt aan zijn standplaats. Het groeien gaat deze leiboom dus goed af. Houdt bij de keuze voor een leiplataan rekening met deze groei. In vergelijking tot veel andere leibomen vraagt deze iets meer ruimte zodat de takken in de zomer de ruimte hebben. Door zijn gevlekte stam en knotten heeft de Leiplataan een mediterraan karakter, hierdoor kunt u uw tuin voorzien van een speciaal sfeertje.

 

Standplaats: 

Een plataan verlangt dat de bodem goed door wortelbaar moet zijn. Geen harde lagen in de grond dus. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere leiboom.

 

 

Onderhoud en snoei:

Lei-Platanen verlangen daarnaast een stevige snoei in de winter. Het hout is behoorlijk hard, dus gebruik scherp gereedschap. Knip of zaag de takken terug tot op de horizontale hoofdtakken. Zo ontstaan er op termijn de mooie en karakteristieke knotten. In de zomer ook een snoei toepassen door te lange takken in te korten.Tuinplantenwinkel.nl adviseert mensen die astmatisch zijn of last hebben van hooikoorts, geen Lei-platanen te planten. Platanen hebben een allergene beharing onder het blad dat kan irriteren op de luchtwegen. De beharing komt los bij het snoeien of slaan tegen de bladeren. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor een leivorm van de Amberboom (of Liquidambar), die geen beharing op het blad heeft.

 

Pakket 2 stuks:

Dit pakket bestaat uit 2 stuks Lei-Plataan Basic in de gekozen stamhoogte plus alle bijbehorende accessoires om deze leibomen netjes en stevig te planten. Dit pakket bestaat uit de volgende producten:

  • 2 x set boompaal (200 cm) en boomband
  • 2 x set spijkers (voor het bevestigen van de band aan de paal)
  • 6 x bamboestok 180 cm (voor het koppelen van de rekken; de bomen zijn natuurlijk al geleid in een rek)
  • 1 x bol bindbuis (voor het aanbinden van de koppelstokken en takken in de toekomst)
  • 1 x infomap Leibomen door Tuinplantenwinkel.nl met al de benodigde adviezen voor het planten en onderhouden van uw leibomen.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

 

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

 

Snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Plataan vindt u hier!De Lei-Plataan Basic - Pakket 2 stuks + Extra's! | Plataan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.