» Lei-Plataan - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Lei-Plataan - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Nederlandse naam: Lei Plataan
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 200 cm x 130 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 90 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1200 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1650 cm
Product-serie: Classic

Lei-Platanus hispanica of Lei-Plataan - Informatie:

De Lei-Plataan is samen met de Linde een klassieker onder de leibomen. Met zijn geweldige groeikracht en grote bladeren is er snel veel privacy geschapen in uw tuin. De Leiplataan is een gezonde boom die amper eisen stelt aan zijn standplaats. De enige eis is dat de bodem goed door wortelbaar moet zijn. Geen harde lagen in de grond dus. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere leiboom. Lei-Platanen verlangen een stevige snoei in de winter. Het hout is behoorlijk hard, dus gebruik scherp gereedschap. Knip of zaag de takken terug tot op de horizontale hoofdtakken. Zo ontstaan er op termijn de mooie en karakteristieke knotten. In de zomer ook een snoei toepassen door te lange takken in te korten.

 

Door zijn gevlekte stam en knotten heeft de Leiplataan een mediterraan karakter, hierdoor kunt u uw tuin voorzien van een speciaal sfeertje. Wij van Tuinplantenwinkel.nl adviseren om mensen die astmatisch zijn of last hebben van hooikoorts, geen Leiplatanen te planten. Platanen hebben een allergene beharing onder het blad die kan irriteren op de luchtwegen. Neem in dat geval de leivorm van de Amberboom (of Liquidambar), die heeft daar geen last van.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Plataan  klik hier!      De Lei-Plataan - Classic - pakket 6 stuks + EXTRA'S! | Lei Plataan koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.