Menu
Geen producten gevonden

»

Lei-Rode Beuk - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Nederlandse naam: Lei Rode Beuk
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee, bruin blad in de winter
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 200 cm x 130 cm
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 1000 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 1240 cm
Product-serie: Classic

Lei-Fagus sylvatica 'Atropurpurea' of Lei-Rode Beuk - Informatie:

De Rode- of Bruine Lei Beuk heeft mooi diep bruinrood blad. Dit geeft mooie contrasten in de tuin. De Lei-Rode Beuk is een goed winterharde leiboom met een schitterende herfstverkleuring. Een groot voordeel is dat Beuken in de winter hun blad vasthouden, zij het in verdroogde vorm. Het geeft zodoende een lange periode van maximale privacy in uw tuin. Ze stoten het oude verdorde blad pas af in het vroege voorjaar als de nieuwe knoppen gaan uitlopen. De stam van de Leibeuken wordt in jute gedraaid om de bast te beschermen tegen zonnebrand. Laat de jute dus zitten. Het verdient aanbeveling om de Lei-Beuk te scheren als een haag. Hierdoor blijft de dunne en grijzige bast van de takken het best beschaduwd, en beschermd tegen zonnebrand. Knip dus liever niet steeds terug tot op de horizontale takken.

 

Lei-Beuken zijn sterk en gezond. Desondanks kunnen ze eens last hebben van wolluizen onder aan het blad. De wolluis is echter onschadelijk voor de plant en hoeft niet te worden betreden.

 

Gebruik zeker aanplantgrond bij de aanplant. Deze grond bevat namelijk een schimmel die in symbiose leeft met de Leibeuk. De maximale afstand tussen de rekken adviseren we maximaal 60 cm. Dit omdat de Leibeuk minder snel groeit. Het prijsverschil tussen de Lei-Beuk en bijvoorbeeld de Lei-Haagbeuk heeft te maken met de leeftijd en snelheid van groeien. De Lei-Beuk blijft op een windluwe plek zijn dorre blad behouden tijdens de winter. De Lei-Haagbeuk verliest zijn bladeren op een enkel exemplaar na.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de Lei-Beuk  klik hier!      De Lei-Rode Beuk - Classic - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Lei Rode Beuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.