Lei-Steeneik - 120 - pakket 5 stuks + EXTRA'S!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Steeneik
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Grijs-groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Afmetingen rek (b x h): 120 x 120 cm.
Totale hoogte leiboom: Keuze afhankelijk
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 600 cm.
Te overbruggen afstand maximaal: 840 cm.
Beschrijving

Lei-Quercus ilex of Lei-Steeneik - 120 - pakket 5 stuks - Informatie:

De Lei-Quercus ilex is een groenblijvende leiboom. Het blad is leerachtig en heeft een zilvergrijze onderzijde. Dit geeft de boom haar karakteristieke uitstraling. De steeneik komt van nature uit het Middellandse zeegebied. In België en Nederland is de boom matig winterhard en houdt van een beschutte standplaats. Een stadstuin of patiotuin zijn goed geschikte plaatsen voor deze leiboom. Deze boom is ook bestand tegen zilte zeeluchten en kan dus ook goed worden toegepast in het kustgebied.

 

De Lei-Steeneik groeit goed dicht en zorgt het hele jaar door voor privacy omdat het blad ook in de winter aan de boom blijft. De boom verruilt het oude blad wel voor nieuwe bladeren dus er vallen wel soms bladeren van de boom. Soms groeien er ook kleine eikelnootjes aan de boom.

 

Ons advies is om de rekken van de Lei-Steeneik maximaal 60 centimeter uit elkaar te plaatsen. Door de rekken van de leibomen aan elkaar te koppelen ontstaat een sterk geheel en kunt u de takken van de leibomen naar elkaar toe laten groeien. Een alternatief voor de Leisteeneik is de Lei Laurier. De Lei-laurier heeft groter, diepgroen en glanzend blad. De groeisnelheid van een Lei-laurier is iets sneller dan die van de Lei-Steeneik.

 

Dit pakket Lei-Steeneik - 120 - pakket 5 stuks bevat voor u:
5 x Lei-Steeneik - rek 120 x 120 cm.
5 x Paal + band + spijkers
20 x Bamboestok 150 cm.
1 x Bol bindbuis 150 m.
5 x Aanplantgrond 40 liter
1 x Infomap leibomen van Tuinplantenwinkel.nl

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien met een heggenschaar levert een mooi strak en dicht resultaat op bij de lei-steeneik. Snoeien kan het beste in de periode rond eind juni/begin juli. Scheer met een heggenschaar langs het scherm af en laat delen van de scheuten staan. Zo ontstaat op den duur een steeds dichter scherm.

 

De Lei-Steeneik is weinig ziektegevoelig. Bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) raden we aan de kroon van de boom te beschermen met vliesdoek omdat het blad dan zou kunnen bevriezen. Gelukkig komen deze temperaturen zelden voor.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips van de Lei-Steeneik  klik hier!De Lei-Steeneik - 120 - pakket 5 stuks + EXTRA'S! | Steeneik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.