U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Lei-Steeneik - 150 - pakket 4 stuks + EXTRAS! | Lei Steeneik | Tuinplantenwinkel.nl

Lei-Steeneik - 150 - pakket 4 stuks + EXTRAS!

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Lei Steeneik
Bladkleur: Grijs-groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Geleverde stam hoogte: 180 cm
Afmetingen rek (b x h): 150 cm x 150 cm
Totale hoogte leiboom: 330 cm
Maximale tussenruimte: 60 centimeter
Te overbruggen afstand minimaal: 600 cm
Te overbruggen afstand maximaal: 780 cm
Product-serie: 150-serie
Beschrijving

Lei-Quercus ilex of Lei-Steeneik - 150 - Informatie: 

De Lei-Quercus ilex is een groenblijvende leiboom. Het blad is leerachtig en heeft een zilvergrijze onderzijde. Dit geeft de boom haar karakteristieke uitstraling. De steeneik komt van nature uit het Middellandse zeegebied. In België en Nederland is de boom matig tot redelijk winterhard en houdt van een beschutte standplaats. Een stadstuin of patiotuin zijn goed geschikte plaatsen voor deze leiboom. De lei-Steeneik groeit goed dicht en zorgt het hele jaar door voor privacy omdat het blad ook in de winter aan de boom blijft. De boom verruilt het oude blad wel voor nieuwe bladeren dus er vallen wel soms bladeren van de boom. Soms groeien er ook kleine eikelnootjes aan de boom.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw en heeft de voorkeur voor een kalkhoudende bodem. Verder dient de boom wat beschut te staan en niet in de volle wind of het buitengebied. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien met een heggenschaar levert een mooi strak en dicht resultaat op bij de lei-steeneik. Snoeien kan het beste in de periode rond eind juni/begin juli. Scheer met een heggenschaar langs het scherm af en laat delen van de scheuten staan. Zo ontstaat op den duur een steeds dichter scherm. Bij zeer strenge vorst (kouder dan -15 graden Celsius) raden we aan de kroon van de boom te beschermen met vliesdoek omdat het blad dan zou kunnen bevriezen. Gelukkig komen deze temperaturen zelden voor.

 

Ons advies is om de rekken van de Lei-Steeneik - 150 maximaal 60 centimeter uit elkaar te plaatsen. Door de rekken van de leibomen aan elkaar te koppelen ontstaat een sterk geheel en kunt u de takken van de leibomen naar elkaar toe laten groeien. Een alternatief voor de Leisteeneik is de Lei Olijfwilg. De Lei-Olijfwilg heeft groter, grijsgroen blad. De groeisnelheid van een Lei-Olijfwilg is iets sneller dan die van de Lei-Steeneik.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!

Een keuzehulp voor het kopen van leibomen op Tuinplantenwinkel.nl vindt u hier!

Voor snoei- en onderhoudstips van de Lei-Steeneik  klik hier!De Lei-Steeneik - 150 - pakket 4 stuks + EXTRAS! | Lei Steeneik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.