Menu
Geen producten gevonden

»

Ligustrum ovalifolium 'Aureum' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Bonte liguster
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Geel/groen
Groenblijvend: Half
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: N.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 50/70 cm

Ligustrum ovalifolium 'Aureum' of Bonte haagliguster XL-serie - Informatie
De Ligustrum ovalifolium 'Aureum' - XL is een ligustersoort met geelbont blad(Aureum=goudkleurig). In mei-juni verschijnen er sterk geurende, witte bloemetjes, die in de nazomer uitgroeien tot blauwzwarte besjes: een lekkernij voor de vogels; meestal is deze vrij sterk groeiende tuinplant echter al een keer gesnoeid, zodat de bloemetjes uitblijven. In normale winters blijft de Ligustrum ovalifolium 'Aureum' groen; hoe strenger de winter, hoe meer bladverlies. Is geschikt als haagplant maar voldoet ook uitstekend als solitair in uw border.

 

Snoei en onderhoud:

Ligustrum ovalifolium 'Aureum' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een voedselrijke, vochthoudende, maar niet te natte bodem. Deze Bonte haagliguster is goed te snoeien in de loop van het groeiseizoen; het aantal keren  (1 tot 3 keer) dat er gesnoeid moet worden is afhankelijk van de gewenste hoogte. Terugknippen tot op het oude hout is geen probleem. Solitaire tuinplanten hebben alleen wat vormsnoei nodig. De leveringshoogte bedraagt 50 tot 60 cm.

Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Ligustrum ovalifolium 'Aureum' - XL | Bonte liguster koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.