» Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' - beveerd

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' - beveerd

Product informatie

Nederlandse naam: Zuilvormige amberboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 36 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm

Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' - beveerd of Zuilvormige amberboom - Informatie:

Deze selectie van de Amberboom zal door velen als een welkome aanvulling op het aanbod van Liquidambars gezien worden. Voor de meeste tuinen is de 'gewone' Liquidambar styraciflua een maatje te groot. Deze smalblijvende Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' kan uiteindelijk wel een hoogte van zo'n 10 meter bereiken, maar wordt niet breder dan een meter of twee, waardoor hij ook in de kleinere tuinen een plek kan krijgen. De Zuilvormige amberboom heeft een sterk opgaande groeiwijze en werd bij toeval in de natuur ontdekt. Net zoals zijn breed uitgroeiende broers en zussen, krijgt deze Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' een spectaculaire herfstverkleuring. Afhankelijk van de standplaats kleurt het blad in meer of mindere mate van geel, via oranje naar felrood. De stam en oudere takken krijgen geen kurklijsten, wat bij de soort wel zo is.

 

Standplaats:

Geef Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' een standplaats in de zon of halfschaduw; elke goede, niet te droge tuingrond is geschikt, bij voorkeur leemhoudende grond.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van de Zuilvormige amberboom is niet nodig, maar de boom verdraagt het eventueel wel. U kunt de stam eventueel wat op knippen, zodat er meer een stam ontstaat. 

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Liquidambar styraciflua 'Slender Silhouette' - beveerd | Zuilvormige amberboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.