» Lonicera periclymenum 'Belgica' - XL

Lonicera periclymenum 'Belgica' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Boskamperfoelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Rood - Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Lonicera periclymenum 'Belgica' of Kamperfoelie XL-serie - Informatie
De Lonicera periclymenum 'Belgica' - XL is een klimplant met rood-witte bloemen, die vooral in de avond heerlijk geuren! De bladeren zijn donkergroen. Deze Kamperfoelie is geschikt tegen een muur met een leirek of voor over een pergola. U moet deze tuinplant wel vastbinden met bindbuis (flexibel draad). De Kamperfoelie wordt toegepast in stedelijk openbaar groen en in bostuinen. Zorg voor schaduw aan de voet van deze tuinplant. Plaats bijvoorbeeld een dakpan boven de voet van Lonicera periclymenum 'Belgica', of plant er indien mogelijk een bodembedekker bij. Kamperfoelie groeit van oorsprong graag in bosranden waar de tuinplant vanuit de koelte naar een lichte, warme plek klimt. 

 

Onderhoud en snoei:

De beste standplaats is in de (half)schaduw, in een matig voedzame, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem; bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem bijvoorbeeld. De tuinplant is vorstgevoelig, de uiteinden bevriezen dan. Maar deze knipt u er na de winter gewoon weer af. Snoeien is verder niet nodig, maar als het voor de vorm nodig is kunnen er in het voorjaar storende takken weggesnoeid worden. Let op deze plant is giftig. De leveringshoogte bedraagt 175 tot 200 cm.

 De Lonicera periclymenum 'Belgica' - XL | Boskamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.