» Loropetalum chinense 'Fire Dance'

Loropetalum chinense 'Fire Dance'

Product informatie

Nederlandse naam: Heksenstruik
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Purperrood
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw (beschut)
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm

Loropetalum chinense 'Fire Dance' of Heksenstruik - Informatie:

‘Fire Dance’ is een van de bekendste soorten van Loropetalum chinense. Het is een groenblijvende tuinplant met opvallende, purperrode bladeren, die tevens groen kunnen kleuren. Tijdens de vroege bloeiperiode komen roze bloemen tevoorschijn. De plant kan 1 meter hoog worden. Een lagere variant van een Heksenstruik is de ‘Ruby Runner’. Deze bereikt door zijn kruipende groeiwijze maar een hoogte van 10 tot 20 centimeter.

 

Standplaats:

De Heksenstruik staat het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem. De tuinplant is gevoelig voor strenge nachtvorst. U kunt Loropetalum chinense 'Fire Dance' ook goed als kuipplant gebruiken en in de winter binnen halen. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoei deze wintergroene heester eventueel terug na de bloei. Hiermee kunt u de groei en vorm van de Heksenstruik reguleren. Als u Loropetalum chinense 'Fire Dance' in de volle grond aanplant, raden we aan tuinturf in het plantgat te vermengen met de aarde. De tuinplant houdt namelijk van een zure en humusrijke bodem. Dek de Heksenstruik in de winter bij strenge vorst af met bladeren, dennentakken of stro.De Loropetalum chinense 'Fire Dance' | Heksenstruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.