» Loropetalum chinense 'Ruby Runner'

Loropetalum chinense 'Ruby Runner'

Product informatie

Nederlandse naam: Heksenstruik
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Rood/purper
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 15 cm
Door ons geleverde hoogte: 5/10 cm

Loropetalum chinense 'Ruby Runner' of Heksenstruik - Informatie:
Deze 'Ruby Runner' is een kruipende versie van Loropetalum chinense waarvan de Loropetalum chinense 'Fire Dance' de bekendste telg is. De tuinplant valt op door het purperrode blad dat het jaar rond aan de plant blijft zitten. Daarnaast verschijnen er in voorjaar rozerode bloemen die doen denken aan de bloemen van een Hamamelis. Daar is deze tuinplant ook verre familie van. Deze variëteit is een vrij nieuwe ontdekking waarbij de takken afhangen en daardoor plat over de bodem groeien. De Heksenstruik wordt daarom ook niet hoger dan 10 tot 20 centimeter.

Standplaats:
De Heksenstruik staat het liefst op een beschutte plek in de halfschaduw. De tuinplant is namelijk gevoelig voor strenge nachtvorst. U kunt Loropetalum chinense 'Ruby Runner' ook goed als kuipplant gebruiken en in de winter binnen halen. 

Snoei en onderhoud:

Snoei deze wintergroene heester eventueel terug na de bloei. Hiermee kunt u de groei en vorm van de Heksenstruik reguleren. Als u Loropetalum chinense 'Ruby Runner' in de volle grond aanplant raden we aan tuinturf in het plantgat te vermengen met de aarde. De tuinplant houdt namelijk van een zure en humusrijke bodem. Dek de Heksenstruik in de winter bij strenge vorst af met bladeren, dennentakken of stro.De Loropetalum chinense 'Ruby Runner' | Heksenstruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.