Magnolia stellata

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Stermagnolia
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Beschrijving

Magnolia stellata of Beverboom

Magnolia stellata bloeit in maart-april op de kale takken met een overdadige hoeveelheid stervormige, geurende, witte bloemen, die een lust voor het oog zijn. Deze Beverboom is een kleinere, compacte variëteit en past daarom ook in kleinere tuinen, maar dient gesnoeid te worden, zodat hij compact blijft. Bij niet snoeien kan de Stermagnolia vlot 2 meter hoog worden. De tuinplant is winterhard en bladverliezend. Magnolia's worden vaak als solitaire eyecatcher geplant op het grasveld, parkjes of op een goed zichtbare plaats in de border. De Nederlandse naam tulpenboom dankt de Beverboom aan de bloemen van de tuinplant, die wel wat weg hebben van het bekende bolgewas. Vroege nachtvorst kan schadelijk zijn voor de bloemen van de Beverboom. 

 

Standplaats Magnolia stellata

Magnolia stellata staat bij voorkeur in de zon of halfschaduw op een humusrijke en vooral waterdoorlatende bodem.  

 

Magnolia stellata snoeien en onderhouden

Snoei Magnolia stellata alleen als het echt noodzakelijk is: knip na de bloei oude en vormverstorende takken helemaal weg, zodat de tuinplant een mooie compacte vormt blijft houden. Strooi af en toe een handje koemestkorrels rond de voet van de Beverboom.De Magnolia stellata | Stermagnolia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.