» Mahonia media 'Winter Sun' - XL

Mahonia media 'Winter Sun' - XL

Product informatie

Nederlandse naam: Mahoniestruik
Bloeitijd: Januari - Februari
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Mahonia media 'Winter Sun' of Mahoniestruik - Informatie:
Deze wintergroene struik is een gemakkelijk tuinplant die overal wel uit de voeten kan. De stekelige bladeren zijn geveerd en hebben een blauwgroene kleur. Juist in de winter is deze tuinplant op zijn mooist wanneer uit het hart van de stengels aren ontluiken met daaraan tientallen, gele, besvormige bloemen. Na de bloei vormen zich soms blauwzwarte besjes.
Mahonia media 'Winter Sun' kan een hoogte bereiken van ongeveer anderhalve meter. In de breedte groeit de Mahoniestruik trager. U kunt de tuinplant gebruiken als solitair maar kan ook in groepen worden toegepast; bijvoorbeeld tegen een schutting of onder bomen. In de winter verkleurt het blad soms naar bronze of rode tinten. Dit heeft vaak te maken met een zonnige standplaats of een tekort voeding. In de (half)schaduw blijft de plant over het algemeen groener.

Standplaats:

Mahonia media 'Winter Sun' staat het liefst in de (half)schaduw, maar een plaatsje in de zon is ook mogelijk als de tuinplant voldoende water krijgt is. De bodem kan het best voedselrijk en waterdoorlatend zijn. Bij het aanplanten van de Mahonia media 'Winter Sun' raden we aan tuinturf te vermengen door de aarde voor een zurig bodemmilieu.

 

Snoei en Onderhoud:
U hoeft deze Mahoniestruik niet te snoeien. U kunt de takken eventueel inkorten aan het einde van de winter om de plant in de hoogte te beperken. Als de plant te breed wordt kunt u de wortelstokken aan de zijkant afsteken en verwijderen. Geef indien nodig wat organische meststof in het voorjaar. Deze tuinplant heeft verder weinig verzorging nodig.De Mahonia media 'Winter Sun' - XL | Mahoniestruik koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.