» Malus 'Rudolph' - beveerd

Malus 'Rudolph' - beveerd

Product informatie

Nederlandse naam: Sierappel
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paars/roze
Bladkleur: Groen/Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/250 cm

Malus 'Rudolph' - beveerd of Sierappel - Informatie
De eerste jaren is de groeiwijze van Malus 'Rudolph' wat opgaand, naarmate de boom ouder wordt gaan de takken meer doorhangen en wordt de kroon ronder van vorm. Het jonge blad is donkerrood in het voorjaar, donkergroen in de zomer en in het najaar bruinrood. Bij de bloesem van deze Sierappel is de knop roze, de open bloemen zijn donkerrood. De niet eetbare appeltjes verschijnen in het najaar aan de boom en zijn oranje-rood van kleur. De vogels weten dit fruit goed te vinden. Een mooie aanwinst voor elke tuin, maar ook in parken en plantsoenen. Omdat de vruchtjes klein zijn, kan deze boom ook als laanboom aangeplant worden. De leveringshoogte bedraagt 200 tot 250cm.

 

Onderhoud en snoei:

Groeit het best op goed doorlaatbare, voedselrijke, niet te droge grond. Dit boompje kan binnen verharding geplaatst worden, verdraagt zeewind minder goed. Matig schurftgevoelig en extreem winterhard. Bij voorkeur in de zon zetten, dan krijgt u de meeste bloemen, waar bijen, vlinders en hommels op af zullen komen. Wij raden aan om een set boompalen mee te bestellen, om het oppervlakkig wortelende boompje wat stevigheid te bieden in de eerste groeijaren. Snoei niet te veel. Af en toe een beetje om de vorm in toom te houden. Dit kan in de zomer of in de winter op een vorstvrije dag. Indien nodig strooit u in het voorjaar een handje kalk en wat koemestkorrels rond de voet van deze plant.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Malus 'Rudolph' - beveerd | Sierappel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.