U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Mirabilis jalapa Mix | Nachtschone | Tuinplantenwinkel.nl

Mirabilis jalapa Mix

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Nachtschone
Bloeitijd: Juli - Oktober
Bloemkleur: Kleurenmix
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Vorstvrij overwinteren
Planttijd: Maart - Mei
Verkrijgbaar: Februari - Mei
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Bolmaat (omtrek): Klasse I
Beschrijving

Mirabilis jalapa Mix of Nachtschone mix - Informatie: 

Deze kleurrijke plant komt van oorsprong uit delen van Centraal- en Zuid-Amerika. De plant bloeit met een verscheidenheid aan kleuren en kan in zijn leven ook van kleur veranderen. Het is geen echt bolgewas; het gaat bij deze plant om verdikte wortelstokken die ieder jaar opnieuw uitlopen. De plant begint in de zomer te bloeien en gaat daarmee door tot aan de vorst. Overdag vallen de bloemen minder op, want de bloemen openen pas laat op de middag. Tijdens de avond en nacht blijven de bloemen open staan en verspreiden ze een aangename geur.

 

Mirabilis planten

De Nachtschone houdt van een plek in de volle zon, maar kan ook prima groeien en bloeien in de halfschaduw. Op de laatstgenoemde plek duurt het wel langer totdat de plant bloemen geeft. Het is tevens mogelijk dit knolgewas in een pot te planten.

Plant de Mirabilis na de winter om vorstschade te voorkomen. Direct na het planten eenmalig stevig water geven is voldoende tot het moment dat de plant gaat uitlopen. Als het blad verschijnt kunt u vaker bewateren.

 

Mirabilis jalapa overwinteren

In België en Nederland is het gewas tijdens zachte winters winterhard; zeker op een goed doorlatende grond. Voor de zekerheid is het echter aan te raden de knollen voor de winter uit de grond te halen en deze vorstvrij te overwinteren. Een andere mogelijkheid die echter minder garantie geeft op overleving is het toedekken van de standplaats met een laag stro of afgevallen bladeren.

 

De knollen zijn gevoelig voor uitdroging en kunnen het beste worden overwinterd in een bed van turf of potgrond. Bevochtig te turf of potgrond af en toe met een plantenspuit zodat de bollen niet uitdrogen. In het voorjaar kunt u de knollen weer terug planten op de gewenste plaats of in een pot.De Mirabilis jalapa Mix | Nachtschone koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.