» Narcissus 'Carlton'

Narcissus 'Carlton'

Product informatie

Nederlandse naam: Gele narcis
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Geel
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 45 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 12/14 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks

Narcissus 'Carlton' of Gele narcis - Informatie:

De Narcissus 'Carlton' is er een uit de groep van de Grootkronige narcissen. De Grootkronige narcissen kenmerken zich door te vrij grote openstaande binnenste kroon, die tot over de helft van de grootte van de buitenste bloembladen kan komen. Bij de Narcissus 'Carlton' zijn zowel de kroon als de buitenste bloembladen egaal geel van kleur. 

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border, maar komen ook in een bloempot op het balkon of terras prima tot hun recht. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus 'Carlton' wordt ongeveer 45 cm hoog en kan daardoor gecombineerd worden met verschillende andere vaste planten, zonder dat ze overgroeid zullen worden.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Carlton' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus 'Carlton' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. 

 

Narcissus 'Carlton' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de Gele Narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Carlton' | Gele narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.