U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Narcissus 'Martinette' | Narcis | Tuinplantenwinkel.nl

Narcissus 'Martinette'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Narcis
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel - Oranje
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 35 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: 20 stuks
Beschrijving

Narcissus jonquilla 'Martinette' of Narcis - Informatie:

De Narcissus 'Martinette' stamt af van de wilde Narcis uit de jonquilla groep. Deze Narcis bloeit wat later dan de meeste anderen en is iets wat vorstgevoelig. Opvallend aan de jonquilla Narcissen is dat er aan één stengel meerdere bloemen groeien. Daarnaast is de trompet (ook wel eens kroon genoemd) vrij klein. Bij de Narcissus 'Martinette' is deze trompet donkerder geel / oranje van kleur dan de buitenste bloembladen.

 

Standplaats:

Narcissen staan bij voorkeur op een zonnig plekje in de border, maar komen ook in een bloempot op het balkon of terras prima tot hun recht. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Narcissus jonquilla 'Martinette' wordt ongeveer 35 cm hoog en kan daardoor gecombineerd worden met verschillende andere vaste planten. Zorg wel dat de vaste planten niet te hoog zijn op het moment dat deze narcis bloeit, want dan zouden ze niet zichtbaar zijn.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus 'Martinette' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus jonquilla 'Martinette' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verder is het aan te raden om hem vanwege de vorstgevoeligheid bij flinke vorst af te dekken met bijvoorbeeld een laag blad of een oude deken. De zode van het gazon vormt over het algemeen een isolerende laag, waardoor hij daar geen extra bescherming nodig heeft.

 

Narcissus 'Martinette' komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de  narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus 'Martinette' | Narcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.