Narcissus poeticus var. recurvus

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Dichtersnarcis
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Geurend: Licht geurend
Bladkleur: Groen
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 15 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 12/14 cm
Inhoud verpakking: 15 stuks
Beschrijving

Narcissus poeticus var. recurvus of Dichtersnarcis - Informatie:

De Narcissus poeticus var. recurvus komt in Zuid Europa (Middelandse zeegebied) van nature voor. Het is een van de laatst bloeiende Narcissen. In mei komen de voor deze soort zeer kenmerkende witte bloemen met opvallende groen/rode trompet aan de plant. De trompet van de Narcissus poeticus var. recurvus is zeer klein en lijkt daardoor wel wat op een oog. Vandaar dat deze soort ook wel eens Fazantenoogje genoemd wordt. De andere Nederlandse naam van deze Narcis is Dichtersnarcis. Als u een geheel zuiverwitte Narcis zoekt met ook een witte trompet, dan is de Narcissus triandrus 'Thalia' het alternatief. Verder verspreid de Narcissus poeticus var. recurvus tijdens de bloei een aangename geur. 

 

Standplaats:

De Narcissus poeticus var. recurvus houdt van een zonnige standplaats. Een voedzame grond zorgt voor meer bloemen en een betere verwildering. Zorg ervoor dat de bol van deze Narcis in droge en warme periodes niet uitdroogt. Narcissus poeticus var. recurvus wordt ongeveer 40 cm hoog en kan daarmee perfect in de border aangeplant worden, zonder dat hij overgroeit wordt door andere vaste planten. Verder is dit ook een goede soort voor aanplant in het gazon. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Narcissus poeticus var. recurvus tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 15 cm onder de grond (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Narcissus poeticus var. recurvus te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest.

 

Narcissus poeticus var. recurvus komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Ook als de narcis in het gazon is aangeplant, is het belangrijk om het blad niet weg te maaien voordat het verdord is.De Narcissus poeticus var. recurvus | Dichtersnarcis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.