Menu
Geen producten gevonden

»

Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Product informatie

Nederlandse naam: Schaduwkruid
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Pachysandra terminalis 'Green Carpet' of Schaduwkruid - Informatie:

Zowel de Nederlandse als de Latijnse naam van deze tuinplant maken al heel goed duidelijk waar hij het beste tot zijn recht zal komen. Juist; op een plek in de schaduw waar een tapijt (carpet) van bodembedekking gewenst is. Nu we het toch over de naam hebben; terminalis heeft er niks mee te maken dat Pachysandra terminalis 'Green Carpet' op het einde van zijn bestaan zou zijn of iets dergelijks. In tegendeel, in uw tuin zal het Schaduwkruid juist volop scheuten gaan maken, zodat een vak snel dicht gegroeid zal zijn en onkruid geen kans meer heeft. Pachysandra terminalis 'Green Carpet' blijft wat lager dan de soort en is daardoor nog beter geschikt voor de wat kleinere vakken. Het is een ideale tuinplant voor begroeiing onder bomen of grote heesters. Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is minder geschikt voor zonnige plekken. Wanneer hij te zonnig staat, is dit aan de tuinplant te zien door het blad dat steeds geler zal kleuren. Tip: Zorg ervoor dat de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' niet te nat komt te staan (zorg voor goed doorlatende grond). Op een te natte standplaats zou Schaduwkruid last kunnen krijgen van een schimmelinfectie. Eenmaal geïnfecteerd, is deze niet tegen te houden; in het ergste geval kan de infectie de plant vellen. 

 

Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier! De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' | Schaduwkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.