U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pachysandra terminalis 'Green Carpet' | Schaduwkruid | Tuinplantenwinkel.nl

Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Schaduwkruid
Bloeitijd: Maart - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Pachysandra terminalis 'Green Carpet' of Schaduwkruid of Dikkemanskruid - Informatie:

Pachysandra is de meest gebruikte bodembedekker in de tuin. Het type 'Green Carpet' blijft iets compacter dan de normale soort. De donkergroene bladeren zijn dik en leerachtig. Deze tuinplant bloeit, aan het einde van de korte stengels (terminalis), met onopvallende witte bloemetjes; dichtbij ziet U twee soorten bloemetjes die lekker geuren. De mannelijke bloemetjes zitten boven en de vrouwelijke onder in de tros.Op een plek in de (half)schaduw waar een tapijt (carpet) van bodembedekking gewenst is, komt deze plant goed tot zijn recht. In de tuin zal het Schaduwkruid volop scheuten maken, zodat een vak snel dicht gegroeid zal zijn en onkruid geen kans meer heeft.

Het is een ideale tuinplant voor begroeiing onder bomen of grote heesters. Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is minder geschikt voor zonnige plekken. Wanneer hij te zonnig staat, is dit aan de tuinplant te zien door het blad dat steeds geler zal kleuren. 

 

Standplaats:

Pachysandra groeit bij voorkeur in de schaduw. Daarom is het een van de beste bodembedekkers in de schaduw; dan krijgt deze tuinplant veel ondergrondse uitlopers die binnen een paar jaar een dicht tapijt in de tuin kunnen vormen,zodat onkruid moeilijk tot ontwikkeling kan komen. Schaduwplant wordt daarom vaak geplant onder struiken en bomen; ondanks weinig licht, ontwikkelt de plant zich goed op plaatsen, waar  gras en andere bodembedekkers het niet goed doen.

Snoei en Onderhoud:

In de eerste jaren is het belangrijk om met afgevallen bladeren een mulchlaag op de planten aan te brengen, tegen het onkruid. Na ongeveer drie jaar is het vak helemaal dichtgegroeid en zorgt de tuinplant zelf dat onkruid geen kans meer heeft.

Erg dichtgegroeide plantvakken, moet u om de paar jaar flink uitdunnen zodat licht goed binnen gelaten kan worden. U kunt de planten dan bijna tot op de grond afknippen. Als de bladeren geel worden , kan er teveel kalk in de grond zitten, of staat de Pachysandra te zonnig.

Tip: Zorg ervoor dat de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' niet te nat komt te staan (zorg voor goed doorlatende grond). Op een te natte standplaats zou Schaduwkruid last kunnen krijgen van een schimmelinfectie. En dat kan voor de plant fataal zijn.De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' | Schaduwkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.