» Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield'

Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield'

Product informatie

Nederlandse naam: Pioenroos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze - rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 90 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Pot 15x15 cm

Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield' of Pioenroos - Informatie:

Pioenrozen zijn mooie planten met fraaie bloemen, vroeger al bekend maar ook nu nog populair. De Pioenroos is dan ook een klassieke tuinplant die in boerentuinen en in de romantische tuin eigenlijk niet mag ontbreken. Ze moeten lang op hun plaats (blijven) staan, voordat ze veel bloemen geven, geduld wordt dan ook zeker beloond. De bloem is ook geschikt als snijbloem. Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield' bloeit in juni en juli met karmozijnrode bloemen. Naarmate de bloem verder opent worden de gele meeldraden zichtbaar. Deze Pioenroos wordt ongeveer 90 cm hoog.

 

Standplaats:

Plant Pioenen zeker niet te diep, de wortelhals mag maar net onder de grond zitten. Zorg voor een zonnige (tot halfbeschaduwde) wat beschutte standplaats. Zorg voor een humusrijke grond die goed voorzien is van meststoffen. Pioenen houden niet van natte voeten. De grond moet goed gedraineerd zijn. Plant geen pioenen op een plaats waar vroeger reeds pioenen hebben gestaan. 

 

Snoei en onderhoud: 

Na enkele jaren kunnen de volwassen planten in het najaar, rond september - november, gescheurd worden. Dit alleen doen indien noodzakelijk, de bloei kan hierna weer even (tijdelijk) minder worden. Geef de planten tweemaal per jaar wat extra meststof. Snoei de Pioenroos rond februari / maart geheel terug, pas wel op voor de nieuwe knoppen / neuzen uit de grond.   De Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield' | Pioenroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.