Physocarpus opulifolius 'Tiny Wine'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blaasspirea
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Rood/purper
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Physocarpus opulifolius 'Tiny Wine' of Blaasspirea - Informatie:
In de hele lente en zomer gaat deze heester getooid met rood-gekleurde bladeren. De groei van deze Physocarpus opulifolius 'Tiny Wine' is in alles compacter dan die van andere soorten Physocarpus. In mei en juni bloeit de heester met rozewitte bloemen die in trosjes bij elkaar staan. De bloemen verschijnen aan de overjarige scheuten. Na de bloei ontstaan er kleine, blaasvormige zaaddozen waaraan deze plant zijn Nederlandse naam te danken heeft. Als u hierin knijpt hoort u een kleine "pof". 

Standplaats:

De Physocarpus opulifolius 'Tiny Wine' behaalt een hoogte van ongeveer 125 centimeter wanneer deze is volgroeid. Het blad krijgt de diepste kleur rood als u deze tuinplant in de zon of halfschaduw plaatst. In de schaduw zal het blad groener kleuren. Blaasspirea houdt niet van een kalkrijke bodem.

Snoei en Onderhoud:
Physocarpus opuliofolis 'Tiny Wine' is een gemakkelijke heester in onderhoud. Ze stelt weinig eisen aan de bodem en kan dus overal goed uit de voeten. De tuinplant is bovendien goed te snoeien dus mocht u de struik willen corrigeren dan is dat geen enkel probleem. Houdt er wel rekening mee dat de bloemen verschijnen aan het overjarige hout. Als u de struik dus flink snoeit kan het zijn dat de bloei in opvolgende jaar tegenvalt. In dat geval is er een troost, het blad heeft altijd een prachtige rode kleur.De Physocarpus opulifolius 'Tiny Wine' | Blaasspirea koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.