» Pinus thunbergii 'Maijima' 080/100 - Excellent

Pinus thunbergii 'Maijima' 080/100 - Excellent

Product informatie

Nederlandse naam: Japanse zwarte den
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 200 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 45 cm
Door ons geleverde hoogte: 80/100 cm

Pinus thunbergii 'Maijima' of Japanse zwarte den - Informatie:
De Pinus thunberghii 'Maijima' 080/100 - Excellent is in Japan een van de meest populaire tuinplanten. De Japanse zwarte den is een compacte, langzaam groeiende cultivar, die zelf uitgroeit tot een reguliere halfronde vorm. Door zijn dwergvorm en de schilderachtige, onregelmatige groeiende takken is de 'Maijima' ook geschikt voor de bonsaicultuur. De naalden van de Japanse den zijn van gemiddelde lengte, donkergroen, stijf en stekelig. Nieuwe lenteknoppen beginnen met lichtere, zelfs witte naalden. De Pinus thunbergii 'Maijima' 080/100 - Excellent is winterhard, heeft de voorkeur aan een standplaats in de zon of halfschaduw in een goed waterdoorlatende bodem.

Wanneer u over voldoende ruimte beschikt is snoeien meestal niet nodig. Indien nodig kunt u de breedte beperken om de boom in model houden door het insnoeien van de takken op een eerstvolgende geplaatste zijtak. Snoei zo de uitlopers, die niet in de vorm passen, weg. Snoei indien nodig voor het behoud van een compacte vorm de nieuwe kaarsen van de Japanse zwarte den in juli-augustus voor de helft terug. Doe dit bij bewolkt weer.

 De Pinus thunbergii 'Maijima' 080/100 - Excellent | Japanse zwarte den koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.