Pontederia cordata 'White Pike'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Snoekkruid
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: April - September
Verkrijgbaar: April - September
Plantdiepte vijver: -20 / -50 cm
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Pontederia cordata 'White Pike' of Snoekkruid - Informatie:

Snoekkruid is er naast violetbloemige ook als witbloemige variant in de vorm van Pontederia cordata 'White Pike' met mooie, witte bloemaren, die de hele zomer blijven bloeien. De eigenschappen van deze twee planten zijn nagenoeg gelijk. Hierdoor zijn de twee soorten Snoekkruid perfect met elkaar te combineren. Wat de snoek te maken heeft met deze plant is totaal onduidelijk. Eten doet hij de plant in ieder geval niet. Snoekkruid wordt ook wel eens Moerashyacint genoemd; de bloem heeft iets weg van de bloem van een Hyacint. 

 

Standplaats:

De plantdiepte van deze vijverplant is het beste rond zo'n 20 tot 30 cm onder het wateroppervlak. Geef Pontederia cordata 'White Peak' voldoende ruimte om te groeien. Hij groeit namelijk met wortelstokken en die hebben ruimte om zich heen nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Snoekkruid is daarmee ook minder geschikt voor de hele kleine vijvertjes.

 

Snoei en onderhoud:

Pontederia cordata 'White Peak' is matig winterhard. Bescherming door een laag bladeren in de winter of dieper in de vijver planten is sterk aan te bevelen. Verwijder de laag bladeren in het voorjaar en ook de afgestorven delen van Snoekkruid.  



De Pontederia cordata 'White Pike' | Snoekkruid koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.