Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' - halfstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Kers
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 4 tot 6 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Hedelfinger, Kordia, Regina, Sunburst
Pluktijd: Augustus
Geleverde stam hoogte: 120 cm
Beschrijving

Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' - halfstam of Kers 'Bigarreau Napoleon' - Informatie:

Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' - halfstam bloeit in april-mei met sierlijke, witte bloemen, die uitgroeien tot zeer smakelijke, sappige, zoetzure, gele kers met een rode blos, die in augustus geoogst kan worden. Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' - halfstam heeft een mooie, oranjerode herfstverkleuring, verliest daarna zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Kers 'Bigarreau Napoleon' is een slechte zelfbestuiver, dus voor een goede oogst is aanplant van een van de hiernaast genoemde andere kersensoorten aan te bevelen.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van Prunus avium 'Bigarreau Napoleon - halfstam' moet in de zomer, meteen na de oogst gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een niet te groot aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de zomer de lange, dunne scheuten van de tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere, houtige tak. Zo wordt voorkomen dat de fruitboom een te dichte kroon krijgt. De uiteindelijke hoogte van uw tuinplant wordt natuurlijk ook door de snoei bepaald. Let op de ruimte die de Kers 'Bigarreau' in uw tuin inneemt. Een halfstamfruitboom heeft het voordeel dat voor het onderhoud de grond onder de tuinplant gemakkelijk te bereiken is.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Prunus avium 'Bigarreau Napoleon' - halfstam | Kers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.