Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus laurocerasus 'Caucasica' 175/200 - kluit

Product informatie

Nederlandse naam: Laurierkers
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Oktober - April
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten per 2 meter
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Prunus laurocerasus 'Caucasica' of Laurier - Informatie:

De Prunus laurocerasus 'Caucasica' is een groenblijvende tuinplant die uitstekend geschikt is voor een afscheiding. Het is een favoriete haagplant, maar ook als solitaire struik is het een aanwinst in uw tuin. Snelgroeiend! Heeft een wat smallere groeiwijze dan de 'Rotundifolia'. De glanzende bladeren zijn langwerpig van vorm en lichtgroen van kleur. In het voorjaar bloeit de struik met mooie, witte bloementrossen. Na die bloei komen er zwarte bessen aan. Deze zijn giftig en dus niet eetbaar! Wanneer de tuinplant als haag 2x per jaar gesnoeid wordt, zal hij niet bloeien en komen er geen bessen aan.

 

Standplaats:

Prunus laurocerasus ‘Caucasica’ kan zowel in de volle zon als in halfschaduw staan. Elke grondsoort is geschikt voor deze struik, maar hij staat het liefst in voedselrijke, waterdoorlatende grond.

 

Snoei en onderhoud:

Zonder snoei wordt de Laurier wel 300 cm hoog. Het is dan ook verstandig om de struik 2x per jaar een snoeibeurt te geven. De Prunus laurocerasus 'Caucasica' herstelt zich snel na zo'n beurt. Ook als er veel wordt weggeknipt.De beste tijd daarvoor is het vroege voorjaar, na de winterperiode; dan is een rigoureuze snoei aan te raden. De tweede maal snoeit u in september. Tijdens vorst kunt u de plant beter niet snoeien, dat zorgt voor vervelende schade. Knip takken met vorstschade (bruin blad) bij de eerste snoeibeurt meteen weg. Gaat u een verwaarloosde Laurier snoeien, dan zaagt of knipt u de takken diep terug; tot wel 40 cm boven de grond. De Laurierkers loopt na een paar weken weer uit op het kale hout. Wie op deze wijze de haagplant verzorgt, heeft jarenlang plezier van een mooie groene afscheiding in de tuin.

 

Let op!
De kluit is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte die boven de grond uitkomt!

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!   De Prunus laurocerasus 'Caucasica' 175/200 - kluit | Laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.