Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' 060/80 - kluit

Product informatie

Nederlandse naam: Laurierkers
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Oktober - April
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 3 planten
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' of Laurier - Informatie:

De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvende tuinplant die uitstekend geschikt is voor een afscheiding. Snelgroeiend! De bladeren zijn groot, glanzend en lichtgroen van kleur. Deze Laurier heeft een dichte groeiwijze en kan wel 200 tot 500 cm hoog worden en is daarom heel geschikt als u een hoge groenblijvende haag wilt aanplanten. Ook als solitaire struik is deze groenblijvende tuinplant een aanwinst voor de tuin. In april en mei bloeit de struik met witte bloementrossen wanneer er niet gesnoeid wordt. Na die bloei komen er zwarte bessen aan. Deze zijn giftig en dus niet eetbaar! Wanneer de tuinplant als haag 2 x per jaar gesnoeid wordt, zal hij niet bloeien en komen er dus ook geen bessen aan. Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’ kan zowel in de volle zon als in halfschaduw staan. Elke grondsoort is geschikt voor deze struik, maar hij staat het liefst in voedselrijke, waterdoorlatende grond. Om de breedte en de hoogte van deze snelgroeiende struik in toom te houden, kunt u het beste vlak na de bloei en nog een keer in september snoeien. In het vroege voorjaar, na de winterperiode, is een rigoureuze snoei aan te raden. Niet in de winter snoeien, want dan kan de Prunus Laurocerasus “Rotundifolia’ bevriezen. Knip takken met vorstschade (bruin blad) bij de eerste snoeibeurt meteen weg. Gaat u een verwaarloosde Laurier snoeien, dan zaagt of knipt u de takken diep terug; tot wel 40 cm boven de grond.  De Laurierkers loopt binnen enkele weken daarna weer uit op het kale hout. Na deze rigoureuze snoei in het voorjaar, snoeit u de nieuwe scheuten in augustus terug. Later in het najaar snoeien, raden wij af, omdat deze tuinplant altijd reageert met groei op het snoeien. Jonge scheuten zijn nog niet voldoende afgehard als de winter begint en kunnen dan bevriezen. Wie op deze wijze de haagplant verzorgt, heeft jarenlang plezier van een mooie groene afscheiding in de tuin. 

Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' is een groenblijvende tuinplant. Deze Laurierkers kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Let op!
De kluit is NIET meegerekend bij de hoogtemaat van de plant. Het is de daadwerkelijke hoogte die boven de grond uitkomt!

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!   

 

 

 

 De Prunus laurocerasus 'Rotundifolia' 060/80 - kluit | Laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.