Menu
Geen producten gevonden

»

Prunus lusitanica 'Angustifolia' 020/030 - in pot

Product informatie

Nederlandse naam: Portugese laurierkers
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 4 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 20/30 cm

Prunus lusitanica 'Angustifolia' 020/030 - in pot of Portugese laurier - Informatie:

De Portugese laurier is een groenblijvende struik of heester die soms kan uitgroeien tot een kleine boom. Meestal wordt de plant als haag gebruikt, want ze is goed te snoeien. De donkergroene, glanzende blaadjes zijn eivormig. Ook als solitair komt de Prunus lusitanica 'Angustifolia’ prima tot zijn recht.

Deze laurierkers groeit trager dan de Prunus laurocerasus soorten, maar kan zonder snoei wel ruim 2 meter hoog worden. Door snoeien kunt u de hoogte van de plant ook prima beperken tot ongeveer een halve meter. De tuinplant bloeit soms in mei/juni en heeft dan 15 cm lange bloemtrossen; vooral op een zonnige standplaats zal dat het geval zijn. Als haag is er weinig bloei.

De Prunus lusitanica ’Angustifolia’ stamt uit Spanje, Portugal, de Azoren en de Canarische Eilanden en is in ons klimaat enigszins vorstgevoelig bij strenge winters.

 

Standplaats en verzorging:

Deze heester is geschikt voor elke waterdoorlatende bodem. Snoeien kan het beste in juni en augustus. Knip takken weg, maar laat bladeren zoveel mogelijk heel, gebruik een snoeischaar. 

Omdat de bladeren gevoelig zijn voor strenge vorst raden we aan om deze haagplant te gebruiken op een beschutte standplaats, uit de oostenwind. Mochten er bladtoppen bevriezen dan kunt u deze aan het einde van de winter terug snoeien. Beschermen tijdens een vorstperiode is mogelijk met vliesdoek. Dit hoeft alleen bij temperaturen onder de -10 graden Celsius of lager.

Prunus lusitanica 'Angustifolia' is een groenblijvende tuinplant. Deze Portugese laurierkers bloeit van juni t/m juli met witte bloemen en kan zowel in de zon als in de schaduw staan.

Voor meer uitleg over haagplanten in het algemeen klik hier!    De Prunus lusitanica 'Angustifolia' 020/030 - in pot | Portugese laurierkers koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.