U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - oude laagstam | Stoofpeer | Tuinplantenwinkel.nl

Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - oude laagstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Stoofpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Door ons geleverde potmaat: 58 cm
Door ons geleverde hoogte: 250/275 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend, Conference, Williams
Pluktijd: September - Oktober
Beschrijving

Pyrus communis 'Gieser Wildeman' of Stoofpeer - Informatie:

Deze prachtige, oude,  laagstam-stoofpeer geeft uw tuin direct karakter. De sterk gegroefde stam geeft de boom een verweerd uiterlijk. De boom is afkomstig van een echte fruitgaard. Voor de fruitteler heeft boom jarenlang dienst gedaan als productieboom. De productie neemt op den duur af waardoor deze voor de fruitteler minder interessant wordt. Gelukkig kan deze boom nog jarenlang mee en kunt u nog vele tientallen jaren genieten van deze mooie fruitboom. In het voorjaar bloeit de stoofpeer met een prachtige witte bloesem. In het najaar zijn de vruchten plukrijp en kunnen ze worden verwerkt in bijvoorbeeld desserts of als bijgerecht.

 

Standplaats:

 Al het fruit, dus ook de peer, rijpt het beste in de zon. Zet deze tuinplant daarom op een zo zonnig mogelijk plekje in uw tuin. 

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien van Pyrus communis 'Gieser Wildeman' kan het beste in de winter gebeuren. Zorg uiteindelijk voor een open boom met een aantal hoofdtakken, vanwaaruit de zijtakken komen. Snoei elk jaar in de winter de lange dunne scheuten van de tuinplant weg tot op 10 cm vanaf een dikkere houtige tak. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchte

 

Deze Pyrus is alleen verkrijgbaar op ons Planten- en bomencentrum indien voorradig. U kunt zich vooraf informeren over de beschikbaarheid/voorraad. Zie  hieronder voor meer informatie.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Pyrus communis 'Gieser Wildeman' - oude laagstam | Stoofpeer koopt u betrouwbaar bij ons tuinplantencentrum.

 

 

 

Alleen in de winkel verkrijgbaar, wat betekent dit?

 

Deze plant is alleen op ons Planten en bomencentrum verkrijgbaar indien voorradig. Dit wil zeggen dat het product niet online te bestellen is. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.

 

Meestal komt het omdat het product te kwetsbaar is voor transport. Dit geldt bijvoorbeeld voor eenjarige voorjaars- en  zomerbloeiers. Afhankelijk van het seizoen hebben wij diverse voorjaars- en zomerbloeiers in ons assortiment.

 

De bij het product gemelde periode waarbinnen de planten verkrijgbaar zijn kan afwijken. Getoonde planten en kleuren kunnen afwijken van ons actuele aanbod in de winkel.

 

Een product kan ook zo uniek zijn dat we u liever zelf uitnodigen om een exemplaar uit te kiezen; bijvoorbeeld een oude fruitboom.

 

Om teleurstelling te voorkomen kunt u ons altijd vooraf een e-mail sturen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. U kunt natuurlijk ook geheel vrijblijvend een bezoek brengen aan ons Planten- en bomencentrum. Ons bezoekadres:

 

Neutkens Planten- en bomencentrum
Eerselseweg 35
5511 KL Knegsel (NL)

Google Maps

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.