» Rhododendron kh. 'Homebush'

Rhododendron kh. 'Homebush'

Product informatie

Nederlandse naam: Azalea mollis
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm

Rhododendron kh. 'Homebush' of Azalea mollis - Informatie:

Rhododendron 'Homebush' valt onder de Azalea Knaphill of Azalea mollis hybriden. Azalea mollis verliest in de winter zijn blad waardoor de bloemen in het voorjaar des te meer opvallen. Deze tuinplant bloeit in mei-juni met dichte, perfect ronde, roze bloemen. Verwijder de uitgebloeide bloemen, zodat nieuwe knoppen voor het volgende jaar zich beter kunnen vormen. De struik is goed winterhard, heeft in de herfst een mooie verkleuring en verliest dan zijn bladeren. Azalea mollis voldoet prima als solitair en wordt ook veel toegepast als vakbeplanting in de border en openbare ruimtes.

 

Standplaats:

Rhododendron 'Homebush' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, humusrijke, zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het aanplanten voor het verkrijgen van een zuur bodemmilieu.

 

Snoei en onderhoud:

Jaarlijks tuinturf onder de planten aanbrengen en de bladlaag laten liggen, zorgt er ook voor dat de bodem verzuurt. Snoeien mag na de bloei. Haal oude bloemknoppen van de Azalea mollis weg. Knip oude, uitgedroogde takken helemaal af en snoei te lange twijgen terug, zodat de compacte vorm behouden blijft.De Rhododendron kh. 'Homebush' | Azalea mollis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.