» Rhododendron kh. 'Glowing Embers'

Rhododendron kh. 'Glowing Embers'

Product informatie

Nederlandse naam: Azalea mollis
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Oranje/rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm

Rhododendron kh. 'Glowing Embers' of Azalea mollis - Informatie:

Rhododendron 'Glowing Embers' valt onder de Azalea Knaphill of mollis hybriden. Azalea mollis verliest in de winter zijn blad waardoor de bloemen in het voorjaar des te meer opvallen. Deze tuinplant bloeit in mei-juni met oranjerode, grote bloemtrossen. Verwijder de uitgebloeide bloemen, zodat nieuwe knoppen voor het volgende jaar zich beter kunnen vormen. Rhododendron 'Glowing Embers' staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, humusrijke, zure bodem. Gebruik daarom tuinturf bij het aanplanten voor het behoud van een zuur bodemmilieu; jaarlijks tuinturf onder de planten aanbrengen en de bladlaag laten liggen zorgt er ook voor dat de bodem verzuurt. De tuinplant is goed winterhard, heeft in de herfst een mooie verkleuring en verliest dan zijn bladeren. Azalea mollis voldoet prima als solitair en wordt ook veel toegepast als vakbeplanting in de border en openbare ruimtes.


Rhododendron 'Glowing Embers' is een bladverliezende tuinplant. Deze Azalea mollis bloeit van mei t/m juni met oranje/rode bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.De Rhododendron kh. 'Glowing Embers' | Azalea mollis koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.