Rosa 'Veilchenblau' - op stam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Treurroos op stam
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Paars
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 24 cm
Geleverde stam hoogte: Maak uw keuze
Beschrijving

Rosa 'Veilchenblau' of Stamroos - Informatie
De Rosa 'Veilchenblau' is een stamroos met bijzonder gekleurde bloemen. De bloei is zeer rijk en uitbundig en valt in de zomermaanden juni tot augustus. De plant bloeit sporadisch na. De eenmalige bloei wordt vaak gezien als een tekortkoming; de bloei is echter vele malen rijker dan bij doorbloeiende rozen. De 'Veilchenblau' bloeit met honderden purperviolet gekleurde bloemen. De bloemen zijn lichtgevuld en hebben een geel/wit hart. Na de bloei ontwikkelde de plant rozenbottels die tot in de winter aan de plant blijven. De 'Veilchenblau is een rambler roos met lange buigzame twijgen. Deze rozen soort is ook bruikbaar als klimplant maar is in dit geval geënt op een stam zodat de takken gaan afhangen. Het resultaat is een treurroos. De Ramblerroos 'Veilchenblau' is een gezonde rozensoort met een sterke groei. Ook in de halfschaduw of lichte schaduw groeit deze stamroos meer dan prima. De Rosa 'Veilchenblau' is een selectie van de rozenveredelaar Schmidt (DE). Snoei deze treurroos na de bloei deels terug. De 'Veilchenblau' bloeit op het 2-jarige hout.

Treurrozen zijn klimrozen op stam. Deze rozensoorten maken lange buigzame twijgen. Doordat ze geen houvast hebben, gaan deze twijgen overhangen waardoor er een prachtig bloeiende treurvorm ontstaat. De treurrozen zijn op een hogere stam geënt. Hierdoor komt de treurvorm mooier tot zijn recht.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van rozen. Stamrozen hebben hetzelfde onderhoud nodig als struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Let op: de stamhoogte kan iets afwijken, zo'n 5-10cm maximaal. Voor snoei- en onderhoudstips voor de stamroos 'Veilchenblau' klik hier!De Rosa 'Veilchenblau' - op stam | Treurroos op stam koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.