Menu
Geen producten gevonden

»

Rubus 'Loganberry'

Product informatie

Nederlandse naam: Loganbes
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli - September

Rubus 'Loganberry' of Loganbes - Informatie: 

De Framboos en de Braam zijn nauw aan elkaar verwante soorten. Door deze familiebanden zijn er met regelmaat kruisingen ontstaan tussen deze twee soorten. Rubus 'Loganberry' is hiervan een goede en sterke cultivar. Dhr. James Harvey Logan (vandaar dus de naam Loganbes!) heeft hem rond 1880 ontdekt. Rubus 'Loganberry' krijgt zwartrode vruchten. Afhankelijk van de standplaats zijn ze rijp tussen juli en september. Het zijn zoete vruchten.

 

Standplaats:

Rubus 'Loganberry' staat bij voorkeur in de zon. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten rijpen. De ranken van deze tuinplant hebben ondersteuning nodig. Van zichzelf zijn ze te slap om overeind te blijven staan. Bind ze daarom met bijvoorbeeld bindbuis aan een (gaas)hekwerk, muur of schutting. 

 

Snoei en onderhoud:

Net zoals bij de Framboos en de Braam sterft ook bij de Loganbes, de tak die vruchten gedragen heeft, af. Deze kan in de herfst of in de winter afgeknipt worden. De jonge ranken die overblijven, geven het jaar erop vruchten. Zo wisselt Rubus 'Loganberry' dus elk jaar zijn takken. Dat kan een aandachtspuntje zijn als u deze tuinplant zou willen gebruiken om te leiden. Dat lukt dus niet!

 

Voor meer informatie over het assortiment & de toepassing van kleinfruit klik hier!De Rubus 'Loganberry' | Loganbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.