» Rubus x loganobaccus 'Thornless Logan'

Rubus x loganobaccus 'Thornless Logan'

Product informatie

Nederlandse naam: Doornloze loganbes
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli - September

Rubus x loganobaccus 'Thornless Logan' of Doornloze Loganbes - Informatie: 

De Thornless Logan is een doornloze variëteit van de Loganbes of Loganberry. Ze is ontstaan uit een kruising tussen een braam en framboos en geeft heerlijke vruchten in de zomer. Rubus 'Thornless Logan' is een goede en sterke cultivar. Afhankelijk van de standplaats rijpen de vruchten tussen juli en september. Het zijn iets langwerpige vruchten met een rode tot donkerrode kleur en de smaak is zoet.

 

Standplaats:

Deze vruchtdragende tuinplant staat bij voorkeur in de zon. Hoe meer zon, hoe beter de vruchten rijpen. De ranken van deze tuinplant hebben ondersteuning nodig. Van zichzelf zijn ze te slap om overeind te blijven staan. Bind ze daarom met bijvoorbeeld bindbuis aan een (gaas)hekwerk, muur of schutting. 

 

Snoei en onderhoud:

De vruchtdragende takken sterven na het geven van de vruchten af. Deze kunt u tot bij de grond weg snoeien. Op dat moment hebben zich al nieuwe scheuten gevormd vanuit de bodem, die te herkennen zijn aan hun nog groene bast. Het snoeien kan in de herfst of in de winter, maar mag ook al in de zomer.

De jonge ranken die overblijven, geven het jaar erop vruchten. Zo wisselt deze plant dus elk jaar zijn takken. Dit kan een punt van aandacht zijn als u deze tuinplant zou willen gebruiken om te leiden. Dat lukt dus niet! Het is wel aan te bevelen ieder jaar de nieuwe scheuten aan te binden. Zo houdt u het volume van de plant beperkt en kunt u de richting sturen.

 De Rubus x loganobaccus 'Thornless Logan' | Doornloze loganbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.