Rumex sanguineus Puur

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bloedzuring
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Lichtroze
Bladkleur: Groen-rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 70 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm
Beschrijving

Rumex sanguineus Puur of Bloedzuring - Informatie:

Rumex sanguineus heeft prachtige blaadjes om mee te decoreren. Het zijn groene bladeren met een dieprode hoofdnerf en rode zijnerven. Kleur doet eten. Vaak zijn deze kleurtjes bij het eten ervan gekoppeld aan gezondheidbevorderende eigenschappen. Tja de natuur... Bloedzuring is vorstbestendig, verdraagt zeewind en verliest in de winter zijn bladeren.

 

Standplaats:

Rumex sanguineus staat het liefst in de zon of halfschaduw in een vochtige, waterdoorlatende bodem, die iets zurig mag zijn.

 

Snoei en onderhoud:

Verwijder uitgebloeide bloemen, zodat de groei van frisse, nieuwe bladeren wordt gestimuleerd. Vermeerdering van Bloedzuring door scheuren en opnieuw uitplanten.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Ruim voeden met organische meststof van de Bloedzuring tijdens het groeiseizoen is belangrijk. Indien het loof lelijk is geworden, dan kan de tuinplant volledig terug geknipt worden, zodat ze fris kan uitlopen.

 

Bloedzuring past goed in de volgende gerechten:

Salades, soepen, sauzen, zomerdranken of bereid zoals spinazie. Het zuurtje als smaakcomponent is prachtig te combineren bij zoete componenten en bittertjes.

 

Gebruik: Het loof van de Rumex sanguineus en eventueel de bloemknop.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Rumex sanguineus Puur | Bloedzuring koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.