» Sanguisorba minor Puur

Sanguisorba minor Puur

Product informatie

Nederlandse naam: Kleine pimpernel
Bloeitijd: April - Juni
Bloemkleur: Groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 13 cm

Sanguisorba minor of Kleine pimpernel - Informatie:

Kleine pimpernel is inheems in Nederland. Het is echter wel een beschermde plant u mag hem dus feitelijk niet oogsten uit de natuur. Kleine pimpernel is zeker een kruid wat de moeite waard is om aan te schaffen. Haar komkommerachtige smaak met een oer- bittertje en zuurtje openen een prachtig spectrum aan culinaire mogelijkheden. Er zijn mensen die nootachtige smaken traceren bij de kleine pimpernel.

 

Belangrijke info: Deze plant is biologisch gekweekt door een, door SKAL gecertificeerde, kwekerij. Dit houdt in dat de plant niet is bespoten met insecticiden en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest. Bij de planten treft u daarom soms wel eens een beestje (insect) aan bij levering. Ook kan het blad her en der wat vlekjes vertonen. Dit is niet erg en hoort bij de natuur. De plant kan hiertegen en zal gewoon verder groeien. Wij vragen uw begrip hiervoor.

 

Verzorging: 

Kleine pimpernel is in beginsel probleemloos. Voldoende voeding, volle zon en matig vochtig houden. Is het blad lelijk geworden? Knip de tuinplant volledig terug zodat ze vers kan terug komen. 

 

Kleine pimpernel past goed in de volgende gerechten:

De jonge blaadjes zijn prachtig in salades. Maar ook door een fris roomkaasje, sauzen, soepen en stoofschotels. Bij wild combineert kleine pimpernel geweldig.  De ongerepte smaken van de kleine pimpernel getuigen dat deze tuinplant, net zo als alle andere kruiden van Puur Aroma, vrij zijn van rassenveredeling. Pimpernel stamppotje, net zoals stamppotje rauwe andijvie, is echt enorm lekker. 

 

Gebruik: blad, bloemknop en bloem; eventueel het zaad.

 

Sanguisorba minor Puur is een bladverliezende kruidenplant. Deze Kleine pimpernel bloeit van april t/m juni met groene bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 40 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon.

 

Tuinplantenwinkel.nl is voor de verkoop van deze biologisch geteelde kruidenplanten gecertificeerd door SKAL onder SKAL-nummer 110920: 
 

Skal certificering


Tuinplantenwinkel.nl is gecertificeerd onder nummer 110920De Sanguisorba minor Puur | Kleine pimpernel koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.