Sassafras albidum - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sassafras
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Geel/groen
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon/halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 49 cm
Beschrijving

Sassafras albidum - hoogstam of Sassafras - Informatie:

Laat u niet misleiden door deze onbekende bomensoort met een enigszins vreemde naam. De uit Noord Amerika afkomstige Sassafras heeft een aantal unieke eigenschappen die hem tot een zeer goed alternatief voor de bekende soorten maakt. Zo hebben de grote bladeren geen vaste vorm. Het ene blad is zo goed als glad, terwijl het volgende blad diep ingesneden lobben heeft (lijkt wel wat op een vijgenblad). In de herfst kleurt dit blad prachtig oranje-geel-rood af. De bast van de stam is bruin van kleur en heeft opvallend diepe groeven. 

 

Standplaats:

De Sassafras heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Deze boom vormt namelijk wortelopslag, waaruit nieuwe twijgen / stammen kunnen groeien. Hierdoor ontstaat op natuurlijke wijze een meerstammige boom. De boom vraagt weinig eisen van de grond. Mocht u twijfelen of de grond van voldoende kwaliteit is, dan kan bij de aanplant wat aanplantgrond gebruikt worden. Dit geeft elke tuinplant een goede start.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei van de Sassafras is voor het behoud van de plant niet nodig. Mocht er vanuit de grond teveel opslag komen, dan kan deze weggesnoeid worden. Het beste kan dit in een zo vroeg mogelijk stadium gebeuren. Als de ruimte er is om een aantal nieuwe wortelscheuten uit te kunnen laten groeien, is dit zeker aan te raden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Sassafras albidum - hoogstam | Sassafras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.