U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Syringa josikaea - hoogstam | Hongaarse sering | Tuinplantenwinkel.nl

Syringa josikaea - hoogstam

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Hongaarse sering
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Lila-roze
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 46 cm
Beschrijving

Syringa josikaea of Hongaarse sering - Informatie:

In het voorjaar is deze boom zeker niet te missen met zijn heerlijk geurende bloemen. De Hongaarse sering is een kleine boom met een maximale hoogte tussen de 3,5 en 4,5 meter. Daarmee is hij geschikt voor de meeste tuinen. Het is een bladverliezende boom met langwerpig blad en een lila-roze bloesem in het voorjaar. De geurende bloemen staan in bundels bijeen en verschijnen in mei en/of juni.

 

Standplaats:

Een Hongaarse sering staat het liefst op een zonnig plekje in de tuin. Deze boom geeft de voorkeur aan een goed doorlatende grond zoals zandgrond of zavel. Vermeng wat aanplantgrond met de bestaande aarde tijdens het planten voor een goede aangroei.

 

Snoei en onderhoud:

Deze sering is gemakkelijk in onderhoud en behoeft geen snoei. U kunt de boom daarentegen wel goed snoeien in tegenstelling tot andere seringen. De beste periode voor snoei is direct na de bloei. U kunt de takken dan stevig inkorten, waarna de boom zich goed zal herstellen met frisse jonge scheuten die het komende jaar weer zullen bloeien. 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Syringa josikaea - hoogstam | Hongaarse sering koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.