Vaccinium corymbosum 'Bluejay'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Juli - Augustus
Beschrijving

Vaccinium corymbosum 'Bluejay' of Blauwe bes - Informatie:

Vaccinium corymbosum 'Bluejay' staat bekend om zijn gezonde bessen. Na de bloei met mooie, witroze bloemen, verschijnen al in juli de eerste rijpe bessen. Daarna kan er er zeker nog een maand geplukt worden: deze tuinplant levert een grote hoeveelheid zoete, eetbare bessen, waar u natuurlijk  jam van kunt maken. Het kunnen flinke struiken worden van wel ruim 1,5 m hoog. Het zijn zelfbestuivende planten, dus ook met één exemplaar krijg je al bessen. De vruchtvorming begint bij de meeste Blauwe bessen als een struik drie jaar oud is, maar Na 7 jaar wordt de  opbrengst echt goed. De Vaccinium corymbosum 'Bluejay' is vergelijkbaar met de soort 'Bluecrop', de bessen van 'Bluecrop' zijn alleen groter en voller. 

 

Standplaats:

Plant Blauwe bes het liefst op een licht schaduwrijke standplaats, in zure grond met veel organisch materiaal. Gebruik bij het planten tuinturf, zorg dat de plant goed in de tuinturf aangeplant wordt.

 

Onderhoud en snoei:

Let op dat deze tuinplant niet uitdroogt, geef op tijd water. U hoeft de bes niet of nauwelijks te snoeien. Hoogstens wat verjongingssnoei. Maar dan duurt het wel drie jaar voordat er aan nieuwe takken weer bessen zullen komen.De Vaccinium corymbosum 'Bluejay' | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.