Menu
Geen producten gevonden

» Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue'

Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue'

Product informatie

Nederlandse naam: Blauwe bes
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: Augustus
Vruchtdragend: Ja

Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue' of Blauwe bes - Informatie:
De Blauwe bes is in alle opzichten groter dan de in de Nederland en België inheemse bosbes. De tuinplant wordt niet alleen een stuk groter maar draagt ook grotere bessen. Bij de Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue' is dat zeker het geval. Dit ras onderscheidt zich namelijk van andere variëteiten met grotere vruchten. Die verschijnen na de bloei in april en rijpen rond begin augustus afhankelijk van het weer en de standplaats. Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue' is een zelfbestuivend ras. Door meerdere rassen bij elkaar te planten is de productie wel hoger. 

In totaal kan deze tuinplant een hoogte bereiken tussen de 1 en 2 meter. De exacte hoogte wordt bepaald door snoei. De Blauwe bes kan zowel in de volle grond als in pot worden gekweekt. In pot is het wel belangrijk de plant tijdig te voorzien van voldoende voeding en water. 

Standplaats:
De Blauwe bes groeit het beste op een zonnige standplaats. Belangrijk is de bodem; deze moet goed zuur zijn en goed in staat zijn om het vocht vast te houden. Dit kan worden bereikt door de plant in tuinturf te planten. Als u geen turf gebruikt bij het planten is de kans op een teleurstelling groot.

Snoei en onderhoud:

Naast het planten in turf is het ook belangrijk om ieder jaar rondom de voet van de tuinplant een laag turfstrooisel, eventueel in combinatie met gecomposteerde bladeren, aan te brengen. Dit noemen we mulchen. Op die manier ontstaat een goede voedingsbodem zodat u elk jaar kan genieten heerlijke bessen. Snoeien van Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue' kan het beste in de wintermaanden. Zorg voor een open struik zodat licht en lucht tot diep in de struik kan doordringen. Snoei kruisende takken dus weg.De Vaccinium corymbosum 'Brigitta Blue' | Blauwe bes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.