» Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' - Cranberry

Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' - Cranberry

Product informatie

Nederlandse naam: Cranberry of Veenbes
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Wit - roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 11x11 cm
Door ons geleverde hoogte: 10 cm
Bestuivers: Zelfbestuivend
Pluktijd: September - November

Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' of Veenbes - Informatie:

Een fruitsoort die niet vaak in de tuin wordt toegepast, is Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim'. De Veenbes is echt voor de liefhebbers. Het is een klein, kruipend heestertje met nogal wat uitlopers. Een geschikte wintergroene bodembedekker, met eironde, donkergroene, leerachtige blaadjes. De lichtroze bloemetjes verschijnen in het voorjaar. In de loop van de zomer verschijnen de bruinrode tot paarse vruchten. De veenbes moet worden aangeplant met tuinturf; deze tuinplant staat bij voorkeur in humusrijke, goed doorlaatbare, matig vochtige, zure tuingrond in de volle zon of halfschaduw. Tijdens de oogst in de winter mag de Veenbes zelfs wat onder water staan. Een andere naam die vaak voor deze tuinplant gebruikt wordt, is Cranberry; een van oorsprong Amerikaanse variant. Hoewel de de Veenbes een uitheemse tuinplant is, komt hij van nature toch voor in Nederland op Terschelling. Hoe de Veenbes daar terecht is gekomen, is niet geheel duidelijk. Meest aannemelijk is dat er een vat met Cranberry's van een schip gevallen is, waarna het op Terschelling is aangespoeld en de plant zich daar heeft kunnen verspreiden.

Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' is een groenblijvende tuinplant. Deze Veenbes bloeit van juni t/m juli met wit - roze bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 15 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw.
 

 De Vaccinium macrocarpon 'Pilgrim' - Cranberry | Cranberry of Veenbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.