» Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs'

Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs'

Product informatie

Nederlandse naam: Vossenbes of Rode bosbes
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 5 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 15/20 cm

Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs' of Vossenbes - Informatie:

Vaccinium vitis idaea 'Fireballs' bloeit in mei - juni met trosjes witte bloemen, die uitgroeien tot grote, rode bessen, die lang aan de tuinplant blijven hangen. De besjes van de Vossenbes hebben een enigszins zure, bittere smaak (te vergelijken met de familiebes cranberry) en worden voornamelijk gebruikt voor het maken van jam of gelei of als garnituur bij wild en gevogelte. In de herfst verkleuren de bladeren van Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs' en blijven in de winter aan de tuinplant zitten; Vossenbes is vorstbestendig. 

 

Standplaats:

Vaccinium vitis idaea 'Fireballs' staat het liefst in de (half)schaduw in een vochtige, humusrijke, enigszins zure bodem. Door zijn geringe hoogte is de tuinplant geschikt voor de kleinere border of als solitaire potplant op het balkon en terras.

 

Snoei en Onderhoud:

Strooi bij het aanplanten van Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs' tuinturf voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Knip in het voorjaar oude en uitgedroogde takken van de Vossenbes helemaal weg en kort vormverstorende en te lange twijgen flink in. Strooi dan meteen nog wat tuinturf rond de voet van de tuinplant en eventueel wat organische mest.De Vaccinium vitis-idaea 'Fireballs' | Vossenbes of Rode bosbes koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.