Informatie over heide

Op de Veluwe is het vaak een prachtig gezicht: paarse heide velden in augustus. In de tuin kunt u echter ook genieten van heideplanten. Weliswaar op kleinere schaal, maar de heideplanten ogen nog steeds even kleurrijk. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u kiezen uit een selectie zomerheide calluna vulgaris en winterheide (Erica). Calluna bloeit in de zomer tussen augustus en oktober (soms zelfs langer). Erica is een winterbloeiende heide en de bloei afhankelijk van het weer tussen december en april dus de bloei kan verschillen afhankelijk van de buiten temperatuur.

 

Hoe plant ik heideplanten in de tuin?

Heide planten staan het liefst op een zonnige plek in de tuin, maar de grond moet het vocht goed vasthouden. Zet de heide planten daarom goed in de tuinturf. Tuinturf zorgt voor een humusrijke bodem en is in staat water goed vast te houden. Daarnaast verlaagt het de zuurgraad van de bodem wat heideplanten heerlijk vinden. Maak bij het planten een ruim plantgat en vul deze met pure tuinturf. Dompel vervolgens de kluit van de heideplant in een emmer water zodat deze zich goed vol zuigt met water. Haal vervolgens het potje van de plant en zet de plant in het gat. Vul deze aan met tuinturf en druk hem stevig aan. Daarna geeft u nogmaals stevig water.

Echte aanraders in onze webshop zijn de heide Calluna 'Beauty Ladies'. Dit type zomerheide zijn zogenaamde knopbloeiers. Dit betekent dat de bloem lang in knop blijft en geen zaad kan zetten. Dit heeft als voordeel dat de bloemkleur veel langer in tact blijft en u dus letterlijk maandenlang kan genieten. Winterheide kunt u gerust samen met de Calluna aanplanten en zal pas in de winter tot bloei komen

We verkopen ook een grote maatvoering erica hei deze heide groeit net wat makkelijker als u in een bestaande tuin aan wilt planten de bloie is gelijk dus daar moet u de keuze niet voor maken de heide staat in elek tuin mooi maar word een stuk minder aangeplant dan vroeger dat is best jammer want het is een dankbare schoonheid die elk jaar weer in bloei komt.

 

 

Heide kopen op Tuinplantenwinkel.nl

Het mooie is dat u bij tuinplantenwinkel.nl deze tuinplanten gewoon online kunt bestellen en kopen dus heide planten kopen is geen probleem en netjes verzorgd met onze eigenbezorgdienst met een goed werkende track en trace thuis laten bezorgen zonder schade en aangroeigarantie is super bestel gewoon nog wat tuinturf bij en u bent er helemaal klaar voor om een mooi en kleurrijk perkje heide aan te planten.

Dompel de heide planten even in een emmer water met het potkluitje en dan zuigt die zich mooi vol en plant ze dan puur in de tuinturf dat werkt het beste deze zure grond daar houden ze van en geeft het beste eind resultaat.

 

Veelgestelde vragen over Heide:

Is heide winterhard?

Antwoord: Ja, Heide planten zijn winterhard. Let wel op er zit verschil in per soort. Je ziet soms dat Calluna met het gele loof, wat gevoeliger is na een zeer koude winter.

 

Welke maand bloeit heide?

Antwoord: De Calluna soorten zijn zomerbloeiers, afhankelijk van het soort bloeien ze van juli tot september. De Erica soorten ook wel winterheide genoemd, bloeit afhankelijk van het soort van november tot februari.

 

In een klassieke heidetuin worden verschillende heideplanten met elkaar gecombineerd zodat het net een echt heideveld lijkt.

 

Inspiratie Heideplanten:

Deze zomerheide bloeit met een rode kleur die mooi afsteekt tegen de donkere den op de achtergrond

 

Heideplanten bloeien laat in de zomer en combineren prachtig met dennen en sparren.

Heideplanten zijn zuurminnende planten en kunnen ook fraai worden gecombineerd vanwege hun bladkleur

 

Heideplanten laten zich prima combineren met andere planten die prachtig zijn in het najaar of in de winter. Een goed voorbeeld hiervan is de Cornus canadensis.

 

Heideplanten combineren erg fijn met dennen en sparren en geven de tuin een natuurlijke uitstraling

 

Soms komt een tuin erg dicht bij het beeld dat lijkt op natuur. Hier zorgen verschillende heidesoorten in combinatie met dennen voor een natuurlijke uitstraling.

Video's over Heideplanten:

 

 

 

Winterheide bloeit in de wintermaanden en zorgt dus voor kleur in een seizoen waarin kleur in de natuur vrij schaars is.

 

 

 

Zomerheide bloeit in de late zomer en kan worden teruggesnoeid in het voorjaar.

 

 

 

Heideplanten houden van een zure voedingsbodem. Door tuinturf aan de aarde toe te voegen zorgt u voor een zuur bodemmilieu. Zet u de heideplanten in een pot? Gebruik dan universele potgrond.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.