Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over hakonechloa macra

 

Hakonechloa macra (Japans berggras) heeft mooie frisgroene slanke bladeren die lijken op het blad van de bamboeplant. De plant is geen bamboe en woekert dus niet. Dit siergras komt uit Japan en staat mooi als rand langs of groep in de border, maar ook als solitair in potten op het balkon of terras. De uiteindelijke hoogte van de Hakonechloa macra ligt tussen de 20 en 40 centimeter. 

 

De Hakonechloa macra 'Aureola' is een prachtige geel-groen gestreepte cultivar. Deze tuinplant heeft vaak een langzame start, maar vormt daarna flinke pollen, die bij wind een mooi golvend effect geven. De groene, afhangende bladeren van de Hakonechloa macra aureola kleurt in de herfst naar roodbruin en blijven in een zachte winter nog lang mooi. De Hakonechloa macra 'Allgold' is Japans berggras met opvallend goudgele bladeren die ideaal als bodembedekker te gebruiken is op een plek in de schaduw of halfschaduw.

 

Hakonechloa macra kopen doe je vooral voor de mooie bladkleuren en niet voor de bloemaren. De bloei is in de maanden augustus/ september met kleine onopvallende aren. De standplaats maakt voor de Hakonechloa macra niet zoveel uit. Hij kan zowel op een plekje in de zon uit de voeten als op een standplaats in de halfschaduw of schaduw.

 

Hakonechloa macra planten

Tuinplantenwinkel.nl levert Hakonechloa macra in pot, waardoor deze het hele jaar door te planten is. We adviseren om 5 tot 7 stuks te gebruiken per vierkante meter. Dit siergras staat bij voorkeur in een voedselrijke, vochtige bodem in de volle zon, halfschaduw of schaduw. Spit voor het aanplanten de border goed om, zodat er voldoende zuurstof bij de planten kan en de bodem goed waterdoorlatend is. Maak een plantgat dat iets groter is dan de pot en strooi hier wat aanplantgrond in voor een betere en snellere aangroei.

 

Dompel de plant met pot even onder water, zodat de haarwortels zich goed volzuigen. Haal daarna de pot er af en zet de plant in het gat. Vul aan met omliggende aarde en druk het geheel met uw handen stevig aan. Geef de Hakonechloa macra bij droog weer na het planten nog een keer water. Zeker op een standplaats in de zon is dit het eerste jaar na aanplant belangrijk.

 

Hakonechloa macra snoeien en verzorgen

Na het planten heeft Hakonechloa macra de eerste jaren weinig verzorging nodig. Verwijder in het voorjaar de uitgedroogde bladeren door deze terug te knippen en strooi eventueel wat organische mest. De plant zal vervolgens snel weer frisse, nieuwe scheuten ontwikkelen. Als Hakonechloa macra na enkele jaren veroudert en in het midden droge plekken krijgt is het tijd voor een verjongingskuur. Steek de tuinplant in het vroege voorjaar, als hij nog in de grond zit een paar keer middendoor, haal de jonge scheuten eruit en gooi het verouderde gedeelte weg. Plant deze scheuten opnieuw uit, zodat zoals hierboven beschreven is.

 

Hakonechloa macra kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Welke Hakonechloa macra geschikt is, hebben wij al voor u uitgezocht. De soorten Japans berggras uit onze webwinkel hebben al veel tuinen in Nederland en België een frisgroen uiterlijk gegeven. Wilt u de Hakonechloa macra als bodembedekker gebruiken dan is een kleine maat het beste. Wanneer u gelijk een grote plant wilt hebben staan of dit siergras in een plantenbak of pot aan wilt planten, raden wij aan om een grotere maat te bestellen. Het aantal planten per vierkante meter staat bij elke Hakonechloa macra benoemd. Dit helpt u om een inschatting te maken voor uw eigen tuin. Uw bestelling wordt door onze eigen chauffeur bij u thuis afgeleverd.

 

Voor Hakonechloa macra aureola of een ander Japans berggras bent u bij Tuinplantenwinkel.nl aan het juiste adres. Combineer dit berggras met andere Siergrassen uit ons assortiment.

 

Veelgestelde vragen over Hakonechloa macra?

Moet Hakonechloa macra in het vroege voorjaar teruggeknipt worden?

Antwoord: Japans siergras is niet wintergroen. Aan het eind van het najaar sterft het loof van dit siergras af. Deze vaste planten overwinteren onder de grond. Het afgestorven blad kan in de winter of in de vroege lente terug geknipt worden.

 

Het blad van de Hakonechloa macra ligt na een fikse regenbui op de grond, komt dit nog goed?

Antwoord: Het kan inderdaad zijn dat het blad van het Japans siergras na een onweersbui plat ligt. Dit geeft niks; de planten herstellen dit zelf. Houd er wel rekening mee dat Hakonechloa macra van nature al overhangend blad heeft. Als u op zoek bent naar een strakker siergras, dan kunt u beter voor bijvoorbeeld de Carex morrowi 'Variegata' kiezen.

 

Hoe snel groeit Hakonechloa macra?

Antwoord: Hakonechloa macra is niet zo'n hele snelle groeier. Deze grassen dijen langzaam uit en zijn daarmee perfect voor een randbeplanting of zelfs vakbeplanting.

 

Hoeveel Hakonechloa per m2?

Antwoord: Let er op dat u voldoende planten per m2 gaat aanplanten. Het juiste aantal is bij de producten aangegeven. Zeker als de beplanting één geheel moet worden is het belangrijk om niet te weinig van deze tuinplanten te zetten. Japans siergrasplanten groeien namelijk niet zo heel snel.

 

Is Hakonechloa macra winterhard?

Antwoord: Japans siergras is goed winterhard. Het loof van de Hakonechloa macra kan vanaf de maanden augustus/ september wat oranje of zelf rood verkleuren en sterft in het najaar af, waarna de struiken in de bodem overwinteren. In de lente schieten het nieuwe blad weer uit, waarna de Hakonechloa macra er weer frisgroen bijstaat.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.