Menu
Geen producten gevonden

»

Viburnum plicatum 'Cascade'

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm

Viburnum plicatum 'Cascade' of Sneeuwbal - Informatie:

De Viburnum plicatum 'Cascade' groeit met bijna horizontale takken. 'Cascade' betekent 'waterval' en dat duidt misschien wel op deze horizontaal afhangende takken. Zeker als er de talrijke, bolvormige schermen van witte bloemetjes aankomen in mei/juni. Als solitair in een ruimere tuin komt de uitgesproken groeiwijze mooi tot zijn recht. In het najaar verschijnen de rode bessen, die later zwart verkleuren. Sneeuwbal is een sieraad voor de tuin. De struik neemt veel plaats in en is daarom niet zo geschikt voor een kleinere stadstuin.
Viburnum plicatum ‘Cascade’ geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw en in een goed doorlaatbare, humus- en voedselrijke grond.Geef tijdens langdurige droogte voldoende water, zodat de grond vochtig blijft. Veel snoeiwerk heeft deze tuinplant niet nodig; de hoofdvorm wordt er gewoonlijk niet beter van. De beste snoeitijd is in de late zomer na de bloei. Scheuten die de gelaagdheid van de struik verstoren kunnen dan worden weggeknipt. Ook takken die niet goed meer bloeien mogen gesnoeid worden. Maar veel snoeien wordt echt afgeraden. 


Viburnum plicatum 'Cascade' is een bladverliezende tuinplant. Deze Sneeuwbal bloeit van mei t/m juni met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. 




De Viburnum plicatum 'Cascade' | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.