Viburnum plicatum 'Cascade'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 21 cm
Beschrijving

Viburnum plicatum 'Cascade' of Sneeuwbal

Viburnum plicatum 'Cascade' groeit met bijna horizontale takken. 'Cascade' betekent 'waterval' en dat duidt misschien wel op deze horizontaal afhangende takken. Zeker als er de talrijke, bolvormige schermen van witte bloemetjes aankomen in mei/juni. Als solitair in een ruimere tuin komt de uitgesproken groeiwijze mooi tot zijn recht. In het najaar verschijnen de rode bessen, die later zwart verkleuren. Sneeuwbal is een sieraad voor de tuin. De struik neemt veel plaats in en is daarom niet zo geschikt voor een kleinere stadstuin.

 

Standplaats Viburnum plicatum 'Cascade'

Viburnum plicatum ‘Cascade’ geeft de voorkeur aan een plaats in de zon of halfschaduw in een goed doorlaatbare, humus- en voedselrijke bodem.

 

Viburnum plicatum 'Cascade' snoeien en onderhouden

Veel snoeiwerk heeft de tuinplant niet nodig; de hoofdvorm wordt er gewoonlijk niet beter van. De beste snoeitijd is in de late zomer na de bloei. Scheuten die de gelaagdheid van Viburnum plicatum 'Cascade' verstoren, kunnen dan worden weggeknipt. Ook takken die niet goed meer bloeien, mogen gesnoeid worden. Maar veel snoeien wordt echt afgeraden. Geef tijdens langdurige droogte voldoende water, zodat de grond vochtig blijft.De Viburnum plicatum 'Cascade' | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.