Viburnum plicatum 'Kilimandjaro'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse sneeuwbal
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 23 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/90 cm
Beschrijving

Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' of Sneeuwbal

Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' groeit recht opgaand in een 'piramide-vorm'. De Japanse Sneeuwbal is het hele jaar een mooie en dankbare tuinplant, vanwege het blad, de bloemen en de bessen. De mooie, groene bladeren verkleuren later in het jaar geelrood. In mei - juni bloeit Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' met witte schermbloemen; later ontstaan de opvallende, rode besjes. Soms bloeit de Japanse sneeuwbal in het vroege najaar nog een keer. 

 

Standplaats Viburnum plicatum 'Kilimandjaro'

Sneeuwbal staat het mooist als solitair in de tuin. Plant de struik op een beschutte plek in de zon of halfschaduw, in een goed doorlaatbare, voedselrijke bodem. Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' is een geschikte kustplant en verdraagt luchtverontreiniging.

 

Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' snoeien en onderhouden

Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' heeft weinig snoei nodig; alleen het oude hout wegsnoeien en zieke takken verwijderen. Na het vallen van de bessen en na de bloei, kan het beste gesnoeid worden. De leveringshoogte bedraagt 80 tot 100 cm.De Viburnum plicatum 'Kilimandjaro' | Japanse sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.