U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Acer griseum - XL+ | Papieresdoorn | Tuinplantenwinkel.nl

Acer griseum - XL+

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Papieresdoorn
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 38 cm
Door ons geleverde hoogte: 125/150 cm
Beschrijving

Acer griseum of Papieresdoorn - Informatie:

De Papieresdoorn in de XL+ uitvoering begint al het karakter te krijgen van een meerstammige boom. Acer griseum is een kleine, traag groeiende boomsoort die uitgroeit tot een hoogte van 3 tot 5 meter. De opvallende, afschilferende takken en bast zorgen ook in de wintermaanden voor een aantrekkelijk beeld. Deze Acer-variant is dan ook één van de mooiste esdoornsoorten. In het voorjaar verschijnt het, voor een Esdoorn zijnde, wat kleine en diep ingesneden blad. Het blad heeft in de zomer een groene kleur en verkleurt in het najaar vaak oranje of rood. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Acer griseum een prachtige tuinplant is.

 

Standplaats:

Acer Griseum staat graag op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. Plant de Papieresdoorn niet in een verharding. Voeg bij het aanplanten wat aanplantgrond toe aan het plantgat. 

 

Snoei en onderhoud:

Het is een gemakkelijke tuinplant die weinig onderhoud nodig heeft. Indien u de Papieresdoorn wilt snoeien, kunt u dit het beste in november of december vormsnoei toepassen: verwijderen van oude en vormverstorende takken.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Voor alle grote planten in de XL+ serie klik hier De Acer griseum - XL+ | Papieresdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.