U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Acer griseum - XL | Papieresdoorn | Tuinplantenwinkel.nl

Acer griseum - XL

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Papieresdoorn
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen/geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 30 cm
Door ons geleverde hoogte: 70/90 cm
Beschrijving

Acer griseum of Papieresdoorn XL-serie - Informatie
De Acer griseum - XL, die zijn oorsprong in China heeft, is één van de mooiste esdoornsoorten die er is. Deze heester heeft donkerolijfbruine tot rode stengels. Eind april lopen de bijna zwarte knoppen uit. Dan ontstaan er ook kleine trosjes van 3-5 mooie, geelgroene bloemen tussen de bladeren. Deze tuinplant heeft een prachtige, afschilferende stam; vandaar ook de Nederlandse naam Papieresdoorn. Deze karakteristieke stam valt vooral op in de winterperiode. Als de struik ouder wordt, schilferen de stam en takken steeds meer; dat zorgt voor een grote sierwaarde van de Acer griseum. De herfstverkleuring van het blad gaat van groen naar oranje en dan weer naar karmijnrood. Acer griseum is een prachtige struik om als solitair in elke tuin te planten, ook de kleinere.

 

Onderhoud en snoei:

Papieresdoorn is een gemakkelijke tuinplant, die weinig onderhoud nodig heeft. Zet deze tuinplant op een zonnige of halfschaduwrijke standplaats. zet hem niet in een verharding. Voeg bij het planten wat tuinturf toe aan het plantgat. In november december kunt u wat vormsnoei toepassen. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.Voor alle grote planten in de XL-serie klik hier De Acer griseum - XL | Papieresdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.